Αποχωρεί από πρόεδρος του Fox ο Ρούμπερτ Μέρντοχ, ύστερα από 70 χρόνια

Τη θέση του πρόκειται να αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ

Την αποχώρησή του μετά από 70χρόνια από τη θέση του προέδρου της Fox Corporation και του Fox News, ανακοίνωσε ο μιντιακός μεγιστάνας, Ρούμπερτ Μέρντοχ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τη θέση του πρόκειται να αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ, ενώ ο ίδιος θα αναλάβει νέο ρόλο ως Επίτιμος Πρόεδρος.

Σε επιστολή του προς εργαζομένους της Fox Corp και της News Corp, γνωστοποιώντας την παραίτησή του, ο ίδιος τόνισε πως οι εταιρείες έχουν «ακμαία υγεία, όπως και εγώ».

«Οι ευκαιρίες μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές μας προκλήσεις», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ στην επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια - εγώ σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε όσα έρχονται. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη», ανέφερε.

Η αποχώρηση του Ρούπερτ Μέρντοχ θα τεθεί σε ισχύ στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων των δύο εταιρειών στα μέσα Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των Fox News και News Corp. 

Ευχαρίστησε τον πατέρα του ο Λάχλαν Μέρντοχ

Σε δήλωσή του ο γιος του είπε: «Εκ μέρους των διοικητικών συμβουλίων του FOX και της News Corp, των ηγετικών ομάδων και όλων των μετόχων που επωφελήθηκαν από τη σκληρή δουλειά του, συγχαίρω τον πατέρα μου για την αξιοσημείωτη σταδιοδρομία των 70 χρόνων». 

«Τον ευχαριστούμε για το όραμά του, το πρωτοποριακό του πνεύμα, την ακλόνητη αποφασιστικότητά του και τη διαρκή κληρονομιά που αφήνει στις εταιρείες που ίδρυσε και σε αμέτρητους ανθρώπους που έχει επηρεάσει. Είμαστε ευγνώμονες που θα υπηρετήσει ως Επίτιμος Πρόεδρος και γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμες συμβουλές και στις δύο εταιρείες». 

Πηγή: Daily Mail