Ιστορική ομιλία Καρόλου στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση - Τον χειροκροτούσαν όρθιοι για ενάμιση λεπτό (βίντεο)

Μιλώντας σε άπταιστα γαλλικά, υποσχέθηκε «να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει την ουσιαστική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας»

Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί από χθες βασιλιάς Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλλα. 

Μετά το χθεσινό «βασιλικό» δείπνο στις Βερσαλλίες, ο Κάρολος έδωσε σήμερα μία ιστορική ομιλια στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, καθώς είναι ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που ανέβηκε στο βήμα της γαλλικής Βουλής. 

Ο Κάρολος έχει επισκεφθεί περισσότερες από 30 φορές τη Γαλλία όταν ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας αλλά πρώτη σήμερα ως ο βασιλίας της Βρετανίας

Μιλώντας σε άπταιστα γαλλικά, υποσχέθηκε «να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ενισχύσει την ουσιαστική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα ένας από τους στενότερους συμμάχους της Γαλλίας» και «μαζί, οι δυνατότητές μας είναι απεριόριστες», είπε ο Κάρολος μιλώντας στα γαλλικά.
Επανέλαβε επίσης την «ακλόνητη αποφασιστικότητα» του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας να δουν την Ουκρανία να "θριαμβεύει".

Ο Βρετανός μονάρχης υπογράμμισε επίσης την υποστήριξη του Παρισιού και του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στην «αδικαιολόγητη επίθεση στην ήπειρό μας» που δέχεται η Ουκρανία από τη Ρωσία.

Όρθιοι οι βουλευτές χειροκρότησαν τον Κάρολο Γ' για περισσότερο από ενάμιση λεπτό μετά την ομιλία του.

«Χειροκροτήματα που θα μας έκαναν να ονειρευόμαστε», σχολίασε ο πρόεδρος της Γερουσίας της Γαλλίας Ζεράρ Λαρσέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ