Μεταβαίνει στο Ισραήλ ο Μπάιντεν - «Συγκλονισμένος και βαθιά θλιμμένος» για το πολύνεκρο χτύπημα

Η επίσκεψη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει μια σημαντική επίδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τον κορυφαίο σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Ισραήλ σήμερα Τετάρτη, παρά τη ματαίωση της τετραμερούς σύσκεψης με τους ηγέτες της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής ύστερα από το πολύνεκρο χτύπημε σε νοσοκομείο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Αljazeera, η επίσκεψη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει μια σημαντική επίδειξη της υποστήριξης των ΗΠΑ προς τον κορυφαίο σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή πλευρά έφτασε τα 1.400 άτομα την Τρίτη.

Ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει τα «βαθιά συλλυπητήριά του» στα θύματα

Ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν στην έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα» και εύχεται «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», γνωστοποίησε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να εκφραστεί για το ποιος ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο με απολογισμό τουλάχιστον 200 νεκρούς.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ πως βομβάρδισε το νοσοκομείο. Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Πηγή: Aljazeera