Κάλεσμα του IDF στους κατοίκους της Γάζας για εκκένωση σε ανθρωπιστική ζώνη στο νότο - Χάρτης

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Γάζας για εκκένωση σε ασφαλέστερη περιοχή, στη σκιά της εκατόμβης στο στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί

Στη σκιά της εκατόμβης στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί, ο ισραηλινός στρατός (IDF) κάλεσε το πρωί τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν στην περιοχή al-Mawasi, όπου θα παρασχεθεί διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια όπως απαιτείται. 

"Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να καλεί τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της πόλης της Γάζας να απομακρυνθούν προς την περιοχή Al-Mawasi, νότια της Γουάντι Γάζας" αναφέρεται στην ανακοίνωση. O IDF συνιστά εκκένωση σε ανθρωπιστική ζώνη στο δυτικό Khan Yunis, στην περιοχή Al-Mawasi.

Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο, αλλά το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη, αποδίδοντας τον βομβαρδισμό «σε αποτυχημένο πλήγμα» της Ισλαμικής Τζιχάντ. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, «μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε.

Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

Οι Ισραηλινοί έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο: 

............

Πηγή: skai.gr