Εκατομμύρια Μουσουλμάνοι στη Μέκκα για το ετήσιο προσκύνημα Χατζ (βίντεο – φωτογραφίες) 

Ξεκίνησε εδώ και 2 μέρες το Χατζ , το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα  που θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο

Ξεκίνησε εδώ και 2 μέρες το Χατζ , το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας που θεωρείται η μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση ανθρώπων στον κόσμο.

μεκκα

 Σύμφωνα με το ισλάμ, το προσκύνημα στη Μέκκα Θεωρείται το υποχρεωτικό θρησκευτικό καθήκον που κάθε Μουσουλμάνου πρέπει να εκτελέσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του- εξαιρούνται όσοι είναι  σωματικά και οικονομικά ανίκανοι, ή δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους κατά την απουσία τους. 

μεκκα

Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής πάνω από 1,6 εκατομμύρια μουσουλμάνοι προσκυνητές - άνδρες και γυναίκες - έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο στη Σαουδική Αραβία για το Χατζ.

Το προσκύνημα διαρκεί 7 ημέρες και ξεκινά από τη Μέκκα όπου οι πιστοί κάνουν 7 γύρους γύρω από τη Κάαμπα-  τον «Οίκο του Θεού», τον μαύρο κύβο που καλύπτεται από μαύρο  μετάξι με χρυσή διακόσμηση και ασημένια αραβουργήματα - σε φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού, αναφωνώντας συνεχώς ότι ο Αλλάχ είναι Μεγάλος!, «Αλλάχ Ακμπάρ!».

μεκκα

Πηγή: skai.gr