Ρωσικός Τύπος: Ο Πριγκόζιν παραμένει υπό έρευνα από την FSB για την οργάνωση ανταρσίας

«Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της, είναι ακόμα πιο σημαντικό να συνεχίσουμε τη στήριξή μας προς την Ουκρανία» πρόσθεσε ο γγ του ΝΑΤΟ

Η αποτυχημένη ανταρσία από την οργάνωση μισθοφόρων Wagner στη Ρωσία δείχνει ότι η Μόσχα διέπραξε στρατηγικό λάθος με το να εξαπολύσει πόλεμο κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τα περιστατικά του σαββατοκύριακου είναι εσωτερικό ζήτημα της Ρωσίας και παράλληλα μία ακόμα αποτύπωση του μεγάλου στρατηγικού λάθους που έκανε ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας» δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της, είναι ακόμα πιο σημαντικό να συνεχίσουμε τη στήριξή μας προς την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Kommersant: Παραμένει υπό έρευνα για ανταρσία ο Πριγκόζιν

Σήμερα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή, ανέφερε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν παραμένει υπό έρευνα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ως ύποπτος για οργάνωση ένοπλης ανταρσίας.

Η ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν ξεκινησε στις 23 Ιουνίου, όταν ανακοίνωσε «πορεία για τη δικαιοσύνη» από τους μαχητές του εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας, για την οποία είπε πως πρόκειται για δειλούς που υπονομεύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο συμφωνίας, όπως την παρουσίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος των στασιαστών θα αποσυρθούν με αντάλλαγμα την επιστροφή τους στους στρατώνες και ο Πριγκόζιν θα μεταβεί στη Λευκορωσία.

Στην ιστοσελίδα της Kommersant, η πηγή της εφημερίδας δήλωσε πως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ο χρόνος για να αρθούν οι ποινικές κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ