Jacinda Ardern: Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας θα γράψει βιβλίο για την ηγεσία

Η Τζασίντα Άρντερν, η οποία γίνεται 43 ετών τον επόμενο μήνα, αποσύρθηκε απροσδόκητα από την πολιτική τον Ιανουάριο 

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, γράφει βιβλίο για το πώς «μπορείς να είσαι ηγέτιδα του εαυτού σου και να κάνεις τη διαφορά».

Η Άρντερν σε ανακοίνωσή της στον λογαριασμό της στο Instagram διευκρίνισε ότι δεν ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για τα χρόνια της στην πολιτική.

«Δεν ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που αφορά την εσωτερική πολιτική των τελευταίων πέντε ετών και μετά κάποιος με έπεισε ότι δεν έπρεπε να το κάνω» ανέφερε. «Αυτό που ίσως άξιζε είναι να επεκταθώ σε ορισμένα από τα ζητήματα, για τα οποία μίλησα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία μου – όπως η ιδέα ότι μπορείς να είσαι η ηγέτιδα του εαυτού σου και να κάνεις τη διαφορά. Και αυτό σκοπεύω να κάνω» τόνισε η Τζασίντα Άρντερν.

Η Τζασίντα Άρντερν, η οποία γίνεται 43 ετών τον επόμενο μήνα, αποσύρθηκε απροσδόκητα από την πολιτική τον Ιανουάριο μετά από πέντε ταραχώδη χρόνια, λέγοντας ότι δεν είχε πλέον «αρκετά αποθέματα» για να συνεχίσει.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, κέρδισε ευρεία αναγνώριση στο εξωτερικό, αν και γινόταν ολοένα και πιο αντιδημοφιλής στη χώρα της.

Κατά τη διάρκεια της θητείας διαχειρίστηκε τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς, ηφαιστειακή έκρηξη με πολλά θύματα και την πανδημία της Covid-19, η οποία έκλεισε τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας για δύο χρόνια.

Η Άρντερν ήταν η νεότερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2017 σε ηλικία 37 ετών. Το 2018, έγινε μόλις η δεύτερη επικεφαλής κυβέρνησης που γέννησε, ενώ κατείχε το αξίωμα. Αργότερα το ίδιο έτος, πήρε μαζί την κόρη της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ