Μεγαλοπρεπής τελετή για τον 563ο εορτασμό της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Μεγαλοπρεπή τελετή για την 563η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης ετοίμασαν οι Τούρκοι στην περιοχή Γενικαπί. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο νέος Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς, καθώς και 1.000.000 πολίτες.



«9.000 αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, βάρκες της πολιτικής ακτοφυλακής και 27 σκυλιά της αστυνομίας ήταν σε υπηρεσία χθες (Σάββατο), προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία προετοιμάστηκε από μια μεγάλη ομάδα αποτελούμενη από 1200 άτομα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης στο κρατικό Πρακτορείο Anadolu.



Την εκδήλωση άνοιξε μπάντα αποτελούμενη από 563 μέλη τα οποία ήταν ντυμένα με στολές γενίτσαρων. Παράλληλα αεροσκάφη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν επιδείξεις αέρος.

Στον χώρο εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη 3D σκηνή του κόσμου και σε αυτήν προβάλλονταν εικόνες αναπαράστασης της άλωσης της Πόλης το 1453, με μοντέλα πλοίων σε φυσικό μέγεθος.

Πηγή: skai.gr