Αυστηρό μήνυμα έστειλε την Παρασκευή η Μόσχα στην Τουρκία όσον αφορά τη στενή  συνεργασία της με την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στις 19 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Συζητήθηκε εκτεταμένα η κατάσταση στην περιοχή με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία. Από τη ρωσική πλευρά, τονίστηκε ότι η πορεία του Κιέβου για κλιμάκωση της έντασης στα νοτιοανατολικά της χώρας, που ενθαρρύνεται από τους δυτικούς εταίρους του, απειλεί να αποσταθεροποιήσει επικίνδυνα την κατάσταση. 

Η Μόσχα ζήτησε από την Άγκυρα να λάβει υπόψη «όσο το δυνατόν πιο σοβαρά» τις ανησυχίες της σχετικά με τη συνεργασία Τουρκίας - Ουκρανίας στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, η οποία, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. 

Έγινε αναφορά σε άλλες πτυχές της διεθνούς ατζέντας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Υπερκαυκασία και στα Βαλκάνια. Εξετάστηκαν τα τρέχοντα θέματα των διμερών σχέσεων και το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ρωσοτουρκικών επαφών σε ανώτατο και ανώτερο επίπεδο.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις