Η βουλευτής Κορτέζ αποκαλύπτει: Με βίασαν στα 22 μου και ευτυχώς η άμβλωση ήταν μία επιλογή

Η Κορτέζ στη διαδήλωση της Ουάσινγκτον

«Έκανα τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα στο Μανχάταν και όσο περίμενα το αποτέλεσμα, σκεφτόμουν... ναι, έχω αυτήν την επιλογή», είπε η βουλευτής της Νέας Υόρκης

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτρέψει στις τοπικές κυβερνήσεις των Πολιτειών, να απαγορεύσουν ή όχι την άμβλωση. Η βουλευτής Αλεξάνδρια Οκέσιο Κορτέζ αποκάλυψε ότι η ίδια έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της και «ευτυχώς η άμβλωση ήταν μία επιλογή».

Η βουλευτής της Νέας Υόρκης πρωτοστάτησε στο συλλαλητήριο στην Union Square, όπου εξήγησε γιατί το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απαραίτητο ως μια πορεία προς τα εμπρός για πολλές γυναίκες, παρ' ότι η ίδια, όταν τη βίασαν, δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε άμβλωση.

«Εγώ η ίδια, όταν ήμουν περίπου 22 ή 23 ετών, βιάστηκα όταν ζούσα εδώ στη Νέα Υόρκη. Ήμουν εντελώς μόνη. Στην πραγματικότητα, ένιωθα τόσο μόνη που έπρεπε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε ένα δημόσιο μπάνιο στο κέντρο του Μανχάταν. Όταν κάθισα εκεί περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: Δόξα τω Θεώ, έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να διαλέξω μοίρα. Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι θα βγει αρνητικό. Αλλά δεν πειράζει... Αυτό είναι για όλους μας. Αυτό δεν είναι ένα θέμα για τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους μας», είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Η άμβλωση είναι νόμιμη στη Νέα Υόρκη, αλλά περισσότερες από 12 πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, ο οποίος είτε περιορίζει αυστηρά, είτε απαγορεύει την άμβλωση. Συνολικά 26 πολιτείες αναμένεται να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν την άμβλωση.

Πηγή: skai.gr