Τρόμος στον Καναδά: Αστυνομικοί πυροβόλησαν νεαρό που περπατούσε σε δρόμο κρατώντας καραμπίνα

Τρόμος στον Καναδά στη σκιά του μακελειού στο Τέξας. Αστυνομικοί στο Τορόντο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα ο οποίος περπατούσε σε έναν δρόμο κρατώντας καραμπίνα, σε μια γειτονιά της πόλης, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο αποκλεισμός πέντε κοντινών σχολείων, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Τορόντο, τον Τζέιμς Ρέιμερ, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον νεαρό διότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο νεαρός, εξηγώντας πως ακόμη διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

Νωρίτερα, μέσω Twitter, η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε πως αστυνομικοί πυροβόλησαν και ότι ο ύποπτος, έφηβος ως εικοσάρης, τραυματίστηκε.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο Πορτ Γιούνιον, μια συνοικία βορείως του κέντρου της πόλης. Τέσσερα από τα σχολεία παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ σε άλλο ένα συνεχίζονται κανονικά οι σχολικές δραστηριότητες όμως οι εξωτερικές πύλες είναι κλειδωμένες και κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει, όπως ανακοίνωσε η Σχολική Επιτροπή της Περιφέρειας του Τορόντο.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε δύο ημέρες μετά τη σφαγή 19 παιδιών και δύο μελών του διδακτικού προσωπικού από βαριά οπλισμένο έφηβο σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην αμερικανική πολιτεία Τέξας.

«Ενισχύουμε την παρουσία μας στον τομέα προσωρινά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέιμερ.

Ο δείκτης ανθρωποκτονιών με τη χρήση πυροβόλων όπλων στον Καναδά είναι 0,5 ανά 100.000 κατοίκους, πολύ χαμηλότερος από αυτόν των ΗΠΑ, που βρίσκεται στις 4,12, σύμφωνα με ανάλυση του 2021 από το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Πηγή: skai.gr