NYT: Ο μακελάρης του Τέξας είχε επικοινωνία με εφήβους ακόμη και από την Ελλάδα

Ο 18χρονος μακελάρης του Τέξας, Σαλβαδόρ Ράμος, που σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, επικοινωνούσε με νέους σε όλο τον κόσμο ακόμα και από την Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ένα 15χρονο κορίτσι από τη Γερμανία, που ζήτησε να κατονομαστεί μόνο με το ψευδώνυμό της - Cece - δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ότι είχε γνωρίσει τον δράστη, περίπου, δύο εβδομάδες νωρίτερα στο Yubo.

Ανάμεσα στους εφήβους που δέχθηκαν αιτήματα φιλίας ή και μηνύματα ήταν και παιδιά από την Ελλάδα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. 

Αρκετά παιδιά που ακολουθούσαν τον Ράμος στο Instagram και γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπαν ότι τον είχαν γνωρίσει για πρώτη φορά σε πλατφόρμες, όπως το Yubo, που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο ο ένας στον άλλο και να επικοινωνούν. 

Μια γυναίκα, επίσης, ανέφερε ότι είχε μιλήσει με τον μακελάρη του Τέξας σε έναν άλλο ιστότοπο, όπου οι άνθρωποι συνομιλούν μέσω βίντεο με αγνώστους. Η γυναίκα είπε ότι κάποτε είχε κάνει ο ίδιος ζωντανή μετάδοση, κρατώντας ένα όπλο, ενώ αίμα βρισκόταν στο πάτωμα. Ο Ράμος υποστήριξε ότι είχε αιμορραγία από τη μύτη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 18χρονος διατηρούσε διαδικτυακή επαφή με μία 15χρονη από τη Γερμανία, την οποία ενημέρωσε για την επίθεση στη γιαγιά του και για το μακελειό που θα ακολουθούσε στο σχολείο.

Η Cece είπε, μάλιστα, ότι ο Ράμος, σε προηγούμενες συνομιλίες τους, της είχε αναφέρει ότι είχε κακές σχέσεις τόσο με τη μητέρα του όσο και με τη γιαγιά του και ότι είχε προηγουμένως γρονθοκοπήσει τη μεγαλύτερη αδερφή του, κλώτσησε τη γιαγιά του και έσπρωξε μια πρώην κοπέλα του.

Η ανακοίνωση της πλατφόρμας Yubo

«Μας λυπεί βαθιά η ανείπωτη απώλεια και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές που διεξάγουν έρευνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πλατφόρμας Yubo.

«Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεσμευόμαστε νομικά να μην αποκαλύψουμε συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα χρηστών εκτός από το να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένα αιτήματα των αρχών. Μπορούμε ωστόσο να επιβεβαιώσουμε ότι γίνεται έρευνα για λογαριασμό στην πλατφόρμα μας που έχει εν τω μεταξύ απενεργοποιηθεί».
 

Πηγή: skai.gr