Αθώος δήλωσε ο Μενέντεζ στις κατηγορίες ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου - Δείτε φωτό

Ο Μενέντεζ έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο κρατώντας το χέρι της συζύγου του Ναντίν, ενώ συγκεντρωμένοι γύρο από το κτήριο κρατούν πανό και πινακίδε που ανέγραφαν "παραιτήσου" 

Αθώοι δήλωσαν ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϊ στις κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μανχάταν.

Ο αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έφτασε την Τετάρτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν όπου πρόκειται να απαντήσει στις κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε την προνομιακή πολιτική του θέση για να προωθήσει κρυφά αιγυπτιακά συμφέροντα και να κάνει "διευθετήσεις" σε τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ με αντάλλαγμα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και μια Mercedes.

Menendez

AP

Ο Μενέντεζ έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο κρατώντας το χέρι της συζύγου του Ναντίν, ενώ συγκεντρωμένοι γύρο από το κτήριο κρατούν πανό και πινακίδε που ανέγραφαν "παραιτήσου". Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, που επίσης κατηγορείται για την υπόθεση, δεν έκαναν κανένα σχόλιο ενώ έφθαναν στο δικαστήριο. 

Ο Δημοκρατικός πολιτικός του Νιου Τζέρσεϊ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εν μέσω εντεινόμενων εκκλήσεων από συναδέλφους του να παραιτηθεί από το Κογκρέσο. 

Menendez

AP

Ο Μενέντεζ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου την περασμένη εβδομάδα, δηλώνει ότι οι κατηγορίες για κατάχρηση της εξουσίας είναι αβάσιμες. Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος ότι θα αθωωθεί και δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από τη Γερουσία.

Menendez

AP

Ο πρώτος εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και δήλωσε αθώος. Στο δικαστήριο προσήλθε και ο Daibes, ενώ αναμένεται να προσαχθεί και ο Uribe. 

Daibes

Fred Daibes/ AP
Πηγή: skai.gr