Η Idalia συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα από τη Φλόριντα - Ξεκίνησε ο απολογισμός τον ζημιών

Η Idalia βρίσκεται αυτή τη στιγμή 15 μίλια βορειοδυτικά του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και η απειλή για ανεμοστρόβιλους θα συνεχιστούν  στα ανατολικά τμήματα της Καρολίνας.

Συνεχίζει την καταστροφική της πορεία η τροπική καταιγίδα Idalia η οποία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο δύο πολιτών και μεγάλες καταστροφές σε πολλές κομητείες της Φλόριντα. Οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής ακτής μέχρι σήμερα το βράδυ, καθώς η Idalia συνεχίζει να «σαρώνει» τα πάντα στο πέρασμά της με ισχυρούς ανέμους σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Τυφώνας

Ωστόσο, αποδυναμώθηκε και συνεχίζει να εξασθενεί καθώς ταξιδεύει στα νοτιοανατολικά, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Η Idalia έπεσε στην ακτή του Κόλπου της Φλόριντα νωρίς την Τετάρτη ως τυφώνας κατηγορίας 3, καθιστώντας τον, τον ισχυρότερο τυφώνα που έπεσε στην περιοχή Big Bend εδώ και περισσότερα από 125 χρόνια. Πλημμύρες αναμένονται επίσης σε περιοχές στη Βόρεια Καρολίνα την Πέμπτη, σημείωσε το NWS στην τελευταία του ενημέρωση.

Η Idalia βρίσκεται αυτή τη στιγμή 15 μίλια βορειοδυτικά του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και η απειλή για ανεμοστρόβιλους θα συνεχιστούν στα ανατολικά τμήματα της Καρολίνας.

τυφωνας

Πολλοί δρόμοι είναι προς το παρόν κλειστοί σε όλο το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, καθώς έχουν πλημμυρίσει σημείωσε η αστυνομία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τετάρτης με τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Το Συμβούλιο Επιτρόπων της κομητείας Σίτρους στη Φλόριντα εξέδωσε υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 μ.μ. τοπική ώρα, απαγορεύοντας όλα τα ταξίδια εντός της ζώνης εκκένωσης Α, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας σε δήλωση την Τετάρτη. 

τυφωνας

Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών από την Idalia έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν «για άγνωστο χρονικό διάστημα», ανέφερε το γραφείο του σερίφη. 

Τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης έχουν προγραμματιστεί να κλείσουν την Πέμπτη και ορισμένα κυβερνητικά γραφεία και υπηρεσίες θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

«Ευτυχώς, εδώ στο Ντουβάλ (Κομητεία), γλιτώσαμε από τις χειρότερες επιπτώσεις», δήλωσε η δήμαρχος του Τζάκσονβιλ, Ντόνα Ντίγκαν, σε  συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Οι διακοπές ρεύματος, τα κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και τα πεσμένα δέντρα παραμένουν ανησυχητικά, είπε ο Ντίγκαν.

Τα συνεργεία έχουν αποκαταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 75.000 από τους 85.000 πολίτες, ανέφερε ο δήμαρχος. 

Τα σχολεία της κομητείας Ντουβάλ θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Πέμπτη, ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν να τα καθαρίσουν αφού τα χρησιμοποιήσουν ως καταφύγια, είπε. Τα μαθήματα θα ξαναρχίσουν την Παρασκευή.


 

Πηγή: skai.gr