Επισήμως, οι μάνατζερ που κάνουν τις συνεντεύξεις για μία θέση εργασίας, κοιτάζουν τις σπουδές, την εμπειρία και τις δεξιότητες του υποψηφίου. Υποσυνείδητα, όμως, επηρεάζονται αναμφισβήτητα από την εξωτερική του εικόνα.

Για αυτό και οι ειδικοί λένε πως όποιος ετοιμάζεται για συνέντευξη, θα πρέπει να έχει μελετήσει προσεκτικά όχι μόνο τις απαντήσεις που θα δώσει στις συνηθέστερες ερωτήσεις, αλλά και τα ρούχα που θα φορέσει.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι συνεντευξιαζόμενοι δεν πρέπει να φορούν υπερβολικά φανταχτερά ή πολύ casual ρούχα, καθώς δεν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του recruiter σε κάτι άλλο πέραν του βιογραφικού τους.

Μελέτη του εργασιακού portal CareerBuilder, που έγινε με τη συμμετοχή 2.099 επαγγελματιών ανθρωπίνου δυναμικού σε διάφορους τομείς και μεγέθη εταιρειών, αναζήτησε τα καλύτερα χρώματα που μπορεί να φορέσει κάποιος σε μία συνέντευξη.

Μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία συνέστησε ουδέτερα χρώματα, όπως το μπλε, το μαύρο και το γκρι.

Το χρώμα που οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται ήταν το πορτοκαλί. Όπως είπαν οι ειδικοί, άνθρωποι που φορούν πορτοκαλί έχουν αυξημένες πιθανότητες να δώσουν την εντύπωση ότι στερούνται επαγγελματισμού.

Το CareerBuilder συστήνει στους υποψηφίους να προετοιμάζουν τα ρούχα που θα φορέσουν στη συνέντευξη από πριν, ώστε να αποφύγουν να βάλουν ό,τι βρουν μπροστά τους την τελευταία στιγμή.

Βέβαια, κανείς θα πρέπει να επιλέγει ρούχα που του ταιριάζουν καλά και τον κάνουν να νιώθει άνετα. Αυτό σημαίνει ότι  υπερβολικά στενά ή υπερβολικά φαρδιά ρούχα καλό είναι να αποφεύγονται.

Η καλύτερη επιλογή είναι να προσπαθήσει κανείς να προσαρμοστεί στο στυλ της εταιρείας που πραγματοποιεί τη συνέντευξη. Στα social media της ενδεχομένως να μπορεί να διαπιστώσει εάν υπάρχει ένα γενικά αποδεκτό dress code μέσα στην επιχείρηση.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι της εταιρείας ντύνονται αρκετά casual, καλό θα ήταν ο συνεντευξιαζόμενος να κάνει λίγο πιο επίσημες επιλογές. Βερμούδες και σαγιονάρες δεν θεωρούνται κατάλληλες για μία συνέντευξη, ακόμα και σε εταιρείες των οποίων οι υπάλληλοι τις συνηθίζουν.

Επίσης, φανταχτερά αξεσουάρ, όπως μεγάλα κοσμήματα, θα πρέπει να αποφεύγονται.

Και λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι συνεντευξιαζόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα παπούτσια τους να είναι καθαρά, τα ρούχα τους καλοσιδερωμένα και τα νύχια τους σχετικά περιποιημένα.

Πηγή: Money Review

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις