ΗΠΑ: O FDA ανακάλεσε τα χάπια αντισύλληψης Tydemy - Δεν ήταν αποτελεσματικά

Η απόφαση της εταιρείας για ανάκληση αφορά συνολικά 4.179 κουτιά ημερήσια χάπια, που ανέρχονται σε περίπου 350.000 συνολικά

Η εταιρεία Lupin Pharmaceuticals με έδρα την Ινδία, που παράγει το αντισυλληπτικό χάπι Tydemy, ανακαλεί δύο παρτίδες του φαρμάκου επειδή πιθανότατα έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα, οδηγώντας ενδεχομένως σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την οικειοθελή ανάκληση των χαπιών οιστρογόνου και προγεστίνης από την Lupin Pharmaceuticals, αφού διαπιστώθηκε ότι τα χάπια είχαν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης C που θα επηρέαζαν την ικανότητά τους να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη.

Επίσης, σύμφωνα με τον Lupin, δοκιμές έδειξαν ότι τα χάπια είχαν μειωμένα επίπεδα ασκορβικού οξέος, ενός ανενεργού συστατικού, και υψηλά επίπεδα μιας «γνωστού ρύπου».

Η απόφαση της εταιρείας για ανάκληση αφορά συνολικά 4.179 κουτιά ημερήσια χάπια, που ανέρχονται σε περίπου 350.000 συνολικά. Διανεμήθηκαν παγκόσμια σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023.

Η εταιρεία συμβούλεψε τους ασθενείς να συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακα προς το παρόν, αλλά να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρό τους για να δοκιμάσουν ένα εναλλακτικό φάρμακο.

Πηγή: dailymail.co.uk