Προανακριτική Παππά: Νέα e-mail καταδεικνύουν εμπλοκή CCC στο «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Δεκαοχτώ e-mail ανάμεσα στον διευθυντή λογιστηρίου και έναν εκ των ιδιοκτητών της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC, με αναφορές σε άδεια τηλεοπτικού σταθμού και την κατάπτωση του νόμου Παππά για τα κανάλια στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της CCC στην προσπάθεια απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα έρχονται στον απόηχο των καταγγελιών του Χρήστου Καλογρίτσα περί εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC με πραγματικό περιεχόμενο τη χρηματοδότηση της εγγυητικής επιστολής ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της εταιρίας του γιου του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με «μπροστινό» τον ίδιο και την καθοδήγηση όπως φέρεται να έχει πει του Νίκου Παππά.

Τα e-mail που ξεχωρίζουν, είναι ένα με ημερομηνία 25/8/2016, καθώς ενώ είναι τρεις ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνία της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα - κατά τους ίδιους για υπεργολαβία έργου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -  οι συνομιλητές ερευνούν την ακριβή επωνυμία της κατασκευαστικής εταιρίας του κ. Καλογρίτσα, και παράλληλα ο κ. Λιανός επισημαίνει ότι θα ψάξει για την εταιρία που θα χρησιμεύσει στην προσφορά για συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μιλώντας για «TV licensing Bid».

Σε άλλο e-mail  στις 3 Οκτωβρίου 2016, μετά δηλαδή την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο Παππά, οι κύριοι Λιανός και Χούρι της CCC συζητούν για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν πίσω τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει στην εταιρία του Χρήστου Καλογρίτσα.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα e-mail επιβεβαιώνουν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε αναγνωρίσει προ πολλού την οφειλή 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τη CCC και αναζητούνταν ο τρόπος επιστροφής τους. 

Πηγή: skai.gr