Προανακριτική: Τι αποκάλυψε ο Βερύκιος για τη συνάντηση Καλογρίτσα-Κοντομηνά - Η καταγγελία για Παππά

Με την κατάθεση του Δήμου Βερύκιου, στενού συνεργάτη του Δημήτρη Κοντομηνά συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, με τον μάρτυρα να αναφέρεται στο ραντεβού που είχε ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον πρώην ιδιοκτήτη του Alpha, κατόπιν επιθυμίας της πλευράς Καλογρίτσα.

Ο δημοσιογράφος και στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δήμος Βερύκιος, κατέθεσε για τη συνάντηση Καλογρίτσα - Κοντομηνά που είχε οδηγήσει τον πρώην ιδιοκτήτη του Alpha να καταγγείλει δημόσια τον Νίκο Παππά ότι ήθελε να του πάρει το κανάλι. 

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Βερύκιος δήλωσε:

«Είναι η περίοδος που ο AlphaTV μένει χωρίς άδεια και τα "λιμοτάγαρα" επιδιώκουν να του φάνε το κανάλι. Ζητάνε από τον Κοντομηνά να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα που ήδη έχει πάρει την άδεια για να συνεργαστούν…. Ο Καλογρίτσας του δίνει την λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση σχετικά με τον απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία. Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα media. "Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω" είπε στον Κοντομηνά... Εκ των υστέρων, εμένα προσωπικά ο κ. Κοντομηνάς μου είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφέρεται για διοίκηση καναλιού, αλλά για πολιτικές εκπομπές και δελτίο ειδήσεων».

Στη συνέχεια της κατάθεσης του ο Δήμος Βερύκιος αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της εμφάνισης του Δημήτρη Κοντομηνά στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και τα όσα κατήγγειλε εκεί για τον ρόλο του Νίκου Παππά. Σύμφωνα πάντα με πηγές της ΝΔ, ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Την επομένη ο Κοντομηνάς μου λέει πάω στα στούντιο Pro και θα βρεθούμε εκεί. Αφού μίλησε με τον κόσμο, μου λέει πάμε στη Μενεγάκη. Μου λέει "ετοιμάσου" και μπούκαρε στην εκπομπή και είπε αυτά που είπε. Εκεί ανέφερε τον Νίκο Παππά με έναν τρόπο πολύ σκληρό. Κατήγγειλε ότι αυτός έστειλε αγγελιοφόρους, δεν είπε όμως για τον Καλογρίτσα γιατί σεβάστηκε τον άλλον επιχειρηματία».
 

Διαπληκτισμοί

Νωρίτερα η συνεδρίαση της Προανακριτικής χαρακτηρίστηκε από ένταση μετά από τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αλλοιώθηκαν τα πρακτικά. 

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος:
 

Στ. Κελέτσης Πρόεδρος Προανακριτικής: Τα πρακτικά είναι απολύτως πιστά. Δεν γράφονται μόνο όσα λέγονται εκτός μικροφώνου. Έτσι είναι η διαδικασία... Η μόνη παρέμβαση που κάναμε ήταν αυτό που ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση Καλογρίτσα όταν ζητήθηκα να μην γραφτούν προσωπικά δεδομένα. Προτείνω λοιπόν οποίος θέλει να ελέγξει για να είναι όλα διάφανα.

Θ. Πλεύρης Μέλος Προανακριτικής: Συμφωνούμε κύριε πρόεδρε.

Θ. Τζάκρη Μέλος Προανακριτικής: Θα ξεκινήσω με την ομολογία σας κύριε πρόεδρε.

Στ. Κελέτσης Πρόεδρος Προανακριτικής: Ποια ομολογία;

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση από τη Θεοδώρα Τζάκρη με βολές προσωπικά προς τον Σταύρο Κελέτση.

Θ. Τζάκρη Μέλος Προανακριτικής: Παραβιάζετε στοιχειώδεις κανόνες σύνταξης των πρακτικών. Και ευτελίζετε την θέση σας ως προέδρου της Επιτροπής μας, αφού αποδεδειγμένα πλέον και συστηματικά αλλοιώνετε το περιεχόμενό τους. 

Βασίλης Κεγκέρογλου Μέλος Προανακριτικής: Υπήρξε σαπίλα στη διαδικασία. Τα υπόλοιπα είναι καπνός για να καλυφθούν. Το κυρίαρχο είναι ότι υπήρξε στήσιμο του διαγωνισμού. 

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και του Βασίλη Κεγκέρογλου, με εκείνον να της απαντά:
 
Βασίλης Κεγκέρογλου Μέλος Προανακριτικής: 
Σε εμένα όχι έτσι. Σου γράψανε ένα ποίημα και ήλθες να το πεις.

Η αντιπαράθεση των μελών της Επιτροπής συνεχίστηκε με πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά, τον Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Παύλο Πολάκη.

Δ. Μαρκόπουλος Μέλος Προανακριτικής: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αδιέξοδο που του προκάλεσε η κατάθεση Καλογρίτσα οδηγήθηκε σε τακτικισμό. Μαζί με τον συνάδελφο Τσαβδαρίδη πιέσαμε τον Καλογρίτσα εκτός μικροφώνου όταν κάποιοι υπό τον φόβο τους (ξέρετε καλά ποιους εννοώ) χάιδεψαν τον μάρτυρα. Μάλιστα η πίεση μας απέδωσε και πήραμε επιπλέον στοιχεία. Η επίθεση για τα πρακτικά δεν στρέφεται κατά του προέδρου κ. Κελέτση. Στρέφεται κατά των εργαζόμενων πρακτικογράφων που έρχονται να δουλέψουν για ένα μεροκάματο. Τα εκτός μικροφώνου δεν μπορούν να καταγραφούν

Π. Πολάκης Μέλος Προανακριτικής:Δηλαδή αν εγώ σηκωνόμουν και τον πλησίαζα τον Καλογρίτσα και τον απειλούσα θα ήταν "εκτός μικροφώνου";

Δ. Μαρκόπουλος Μέλος Προανακριτικής:Αυτό θα ήταν απειλή. Όχι πίεση να μιλήσει.

Τι αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Βερύκιου

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους, σχολίαζαν ότι «μετά το στραπάτσο της ΝΔ από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της ΝΔ».

Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βερύκιος δήλωσε:

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: «Δεν ήμουν στο ραντεβού Κοντομηνά - Καλογρίτσα. Ο ίδιος ο Καλογρίτσας πήρε τηλέφωνο τον Κοντομηνά για να κλείσουν το ραντεβού. Ο Κοντομηνάς μού είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφερόταν για τη διοίκηση του καναλιού, παρά μόνο για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Έκανε εντύπωση στον Κοντομηνά ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση».

Για να συνεχίσει: «Μου είπε ο Κοντομηνάς "πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία"».

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον στην τότε κυβέρνηση (σ.σ.: μετά τη συνάντησή τους), αλλά εμένα  μου είπε κατά λέξη: "Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου"».

«Ενδεικτικό του φιάσκου με την Προανακριτική, που έστησε η Ν.Δ., είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση, παραιτούμενη από τη διαδικασία να καλέσει άλλους μάρτυρες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την αλλοίωση των πρακτικών για δεύτερη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Κελέτσης βρήκε αμέριστη συμπαράσταση από τον κ. Κεγκέρογλου. «Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όταν η Θ. Τζάκρη εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής για την συστηματική παραποίηση, την οποία και ο ίδιος έχει παραδεχθεί», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υ.Γ. Η Ν.Δ. εκτός από το να αλλοιώνει συστηματικά τα πρακτικά, αλλοιώνει και τη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα, διακινώντας διαλόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές προ πενταετίας, αποκρύπτοντας σκοπίμως τις σημερινές απαντήσεις του Δήμου Βερύκιου» τονίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Πηγή: skai.gr