Κλείσιμο

Γεροβασίλη για Εξάρχεια: Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ για τα Εξάρχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στην περιοχή. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραδεχόταν ότι «υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση και πρέπει να αντιμετωπιστεί». «Ο κ. Τόσκας απλώς είπε ότι υπάρχει πρόβλημα» υποστήριξε.

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, πρέπει να αντισταθούμε μαζικά σε αυτό, και φυσικά η κυβέρνηση θα παρέμβει» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Τασσόμενη κατά της ανθρωποφαγίας στο δημόσιο βίο και στα ΜΜΕ, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε χαρακτηριστικά «έστω ότι κάναμε δυο διατυπώσεις λάθος στο παρελθόν... Το συνεχίζει και το επιβραβεύει ο ‘ώριμος’ αυτό;» διερωτήθηκε.

«Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάργηση της προσευχής» διευκρίνισε ακόμη η κ. Γεροβασίλη με αφορμή σχετική ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.  

«Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, είναι γνωστές και είναι κάτι σεβαστό, αλλά υπάρχει προγραμματική συμφωνία στα μεγάλα θέματα» επισήμανε με αφορμή τη διαφωνία των συγκυβερνώντων κομμάτων στο σύμφωνο συμβίωσης.

Ερωτηθείσα εξάλλου για τη δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σε συνέντευξή του, στην οποία παραλλήλισε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «εγώ δεν άκουσα τέτοιες διατυπώσεις τις οποίες περιγράφετε από υπουργό της κυβέρνησης». 

«Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά, αλλά είναι και εθνικά»

«Kαμία χώρα στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια προσφυγική κρίση. Η Ελλάδα με τέτοια οικονομική κρίση ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς» δήλωσε εξάλλου η κυβερνητική εκπρόσωπος. Το χρονικό όριο που είχε τεθεί, είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ήταν η 15η Δεκεμβρίου. Άρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

«Πρέπει και η κάθε χώρα να αναλάβει και το δικό της βάρος. Να ανταποκριθούν όλοι στις ευθύνες τους» διεμήνυσε στους εταίρους η κύρια Γεροβασιλη.

Για τη νέα Ευρωπαϊκή Δύναμη Συνοριοφυλακής είπε ότι χώρα είχε ζητήσει ενίσχυση της Frontex, «αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αντίκεινται στην Εθνική κυριαρχία της χώρας». «Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά, αλλά είναι και εθνικά» σημείωσε. Πάντως, σε ερώτηση αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να θέσει βέτο στην δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής δύναμης χωρίς εξουσιοδότηση από κράτος - μέλος εκτίμησε ότι πιστεύει οτι δεν θα χρειαστεί να θέσουμε βέτο.

Η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μετρήσεις που να δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ροές. Δήλωσε δε «ότι Αμυγδαλέζα δεν θα ξαναυπάρξει».

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

«Η νέα συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο μέχρι τον Μάρτιο όταν το ίδιο θα αποφασίσει τη συμμέτοχη του στο πρόγραμμα» εξήγησε εκ νέου.

«Νέοι φόροι δεν υπάρχουν, υπάρχει συνέχιση των παλαιών φόρων βάσει των δεσμεύσεών μας προς τους δανειστές» δήλωσε κατηγορηματικά.

Πηγή: skai.gr