Κλείσιμο

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φροντίζουν να μείνει αλώβητο το πελατειακό κράτος

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί, η οποία – όπως είπε – αποτελεί συνέχιση όλων των λαθών του παρελθόντος, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, απορρίπτοντας ξεκάθαρα κάθε περιθώριο συναίνεσης.

Μιλώντας πριν την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, ο αρχηγός του Ποταμιού στηλίτευσε ολόκληρο τον πολιτικό πολιτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός στην πραγματικότητα «φροντίζει να κρατηθεί αλώβητο το πελατειακό κράτος», το οποίο «υπηρετείτε με ευλάβεια».

Έκανε λόγο για έναν «γκρίζο» και «αδιαφανή» προϋπολογισμό, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση των προηγούμενων προϋπολογισμών της εποχής των Μνημονίων, που δεν διαβεβαιώνει κανέναν ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν θα «πιάσουν τόπο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε εκτεταμένες σπατάλες, οι οποίες συνεχίζονται ακόμα και σε μία εποχή που η χώρα χρειάζεται ορθολογική δημοσιονομική διαχείριση ώστε να περιοριστούν τα βάρη που επί χρόνια σηκώνουν οι έλληνες πολίτες.

Όμως, συνέχισε ο αρχηγός του Ποταμιού, ο προϋπολογισμός και όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, εστιάζουν σε αυξήσεις φόρων και περικοπές χρήσιμων κονδυλίων – όπως οι προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων – με συνέπεια να «την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και αυτοί που έχουν την μικρότερη φωνή».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι. Σπατάλη πάνω στη σπατάλη».

Ως παραδείγματα, ο κ. Θεοδωράκης στάθηκε στο μεγάλο κόστος της γραφειοκρατίας, που κατήγγειλε ότι κοστίζει 15 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, με τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης να «προσθέτουν νέους γραφειοκράτες πάνω στους παλιούς».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ω?ελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Θέλει να κάνει πολλά ρουσ?έτια» προσέθεσε, τονίζοντας ότι υπό αυτό το πρίσμα Το Ποτάμι δεν μπορεί να είναι σύμμαχος της κυβέρνησης, αλλά μόνο αντίπαλός της.
Πηγή: skai.gr