Σαμαράς: Δε θα μας παρασύρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα νέο «λεφτά υπάρχουν»

«Με αυτά που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα φθάσει στον πάτο», τόνισε απόψε από το Αγρίνιο ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με το πρόγραμμά της θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με αυτά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «θα σημάνουν την απώλεια των επιδοτήσεων για τους αγρότες, οι πόλεις και τα χωριά θα χάσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ και ο επιχειρηματίας θα χάσει τη ρευστότητα».

«Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε την πατρίδα μας στα ζάρια, ούτε να μας παρασύρουν με ένα νέο λεφτά υπάρχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων και των χαριστικών συντάξεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα φορολογίας, τονίζοντας τις προτάσεις για μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%.

«Ήδη, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ.

Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: Ή θα παραμερίσει την πολιτική αβεβαιότητα και θα πάει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει στο χείλος της χρεοκοπίας».

«Όταν αναλάμβανα τη διακυβέρνηση ήμασταν μισό βήμα πριν από τη χρεοκοπία, λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε και τελικά τα καταφέραμε (...) αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και ανοίξαμε τον δρόμο για νέες επενδύσεις, βγαίνουμε από το μνημόνιο και θα υπογράψουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι όλα αυτά «προϋποθέτουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές για να διώξουμε την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε σενάρια τρόμου στα διεθνή πρωτοσέλιδα».







Πηγή: skai.gr