ΠΑΣΟΚ: Άμεση ψήφιση του αντιρατσιστικού – δεν υποχωρούμε σε ρατσιστικούς κύκλους

Ως ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα θεωρεί την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το συντονιστικό όργανο της οποίας συνεδρίασε την Τρίτη υπό την προεδρία του γραμματέα της Γιάννη Μανιάτη.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει από το Μάρτιο τη δική του πρόταση νόμου με τίτλο 'Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας" προσθέτοντας διατάξεις στο νομοσχέδιο Καστανίδη - Παπαϊωάννου που δεν ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου με ευθύνη των συνεργαζόμενων κομμάτων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το περιεχόμενο του νόμου υπαγορεύεται από το αξιακό μας σύστημα και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στις αντιδράσεις συντηρητικών, αναχρονιστικών, ξενόφοβων και ρατσιστικών κύκλων» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «σε όσους πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο κρύβει κινδύνους για άλλες πολιτικές ομάδες ή για την ελευθερία του λόγου η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη. Το νομοσχέδιο αφορά την καταπολέμηση του ρατσιστικού μίσους και της ρατσιστικής νεοναζιστικής βίας και μόνο αυτά (...) όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου έχουν σημαντική ευθύνη για την ψήφιση κι εφαρμογή του Νόμου (...) το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι πεδίο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων»

Στο πλαίσιο αυτό, εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Μανιάτης, να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές με τους Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του συνταγματικού τόξου.

Νωρίτερα την Τρίτη, νέα πυρά αντάλλαξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ