Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ξαναβρείς το χαμένο workout motivation

Εντάξει, η διάθεση για γυμναστική δεν είναι πάντα η ίδια. Και μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είσαι καθόλου σε fitness mood. Αλλά μάντεψε! Δεν είσαι μόνη.

Λίγο ο χειμώνας, λίγο το κρύο, λίγο ο μουντός καιρός (μεταξύ μας δεν είναι Δεκέμβριος αυτός, είναι Απρίλιος!), η όρεξη για fitness μάλλον αντικαθίσταται από την όρεξη για σειρά ενώ χουχουλιάζεις! Κι εγώ τα ίδια.

Ξέρω όμως και ξέρεις πως τίποτα δεν συγκρίνεσαι με το post workout feeling, και ξέρω επίσης πως όταν πειθαρχήσεις στον εαυτό σου και πεις θα το κάνω, το αίσθημα της επιτυχίας ξεπερνάει όλα τα άλλα.

Φόρεσε τα ρούχα της γυμναστικής σου

Ακόμα κι αν δεν πας πουθενά, επίλεξε να φορέσεις τα ρούχα που θα φορούσες αν επρόκειτο να γυμναστείς. Απλώς ντύσου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις κίνητρο για να γυμναστείς, αφού θα σε βάλει απευθείας στο mood.

Γράψε πως αισθάνεσαι μετά από την προπόνησή σου

Κράτησε ένα μικρό ημερολόγιο στο οποίο θα γράφεις πώς αισθάνεσαι μετά από κάθε προπόνηση. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς πάντα να επιστρέψεις στο ημερολόγιό σου και να ρίξεις μια ματιά σε αυτά τα φοβερά συναισθήματα.

Ποικιλία, ποικιλία, ποικιλία

Μην κάνεις την ίδια προπόνηση κάθε φορά. Κάνε mix and match. Μπορείς να πας για τρέξιμο, ποδήλατο, απλό jogging, χαλαρό περπάτημα, yoga κλπ.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις τη ρουτίνα της προπόνησής σου πιο διασκεδαστική, ώστε να την ακολουθείς και μακροπρόθεσμα.

Βάλε πρόγραμμα

Αν βάζεις τις προπονήσεις σου στο ημερολόγιό σου κάθε εβδομάδα, δεν θα μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις δικαιολογίες να μην τις κάνεις. Δες στο σαν χρόνο για τον εαυτό σου. Workout is selfcare!

Βρες άτομα με το ίδιο κίνητρο

Αν έχεις γύρω σου άτομα που μοιράζονται τις ίδιες συνήθειες με εσένα αυτόματα σε παρακινούν για το κάτι παραπάνω, αφού σε κάνουν να νιώθεις ικανή να πετύχεις τους στόχους σου ακόμα και τις πιο slow ημέρες σου.

Διαβάστε ακόμα: 

Τρεις τρόποι για να κάνεις styling με το du jur καρώ κοστούμι που έχεις στην ντουλάπα σου

Όλοι οι λόγοι που κάνουν το Dyson HD07 Supersonic το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο

Πηγή: savoirville