Κλείσιμο

 Ο Νικ Κέιβ θα πάει στην στέψη του Κάρολου και εξηγεί το γιατί 

Ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός της ροκ αποκάλυψε ότι έχει λάβει πολλά εχθρικά μηνύματα 

Το Σάββατο, 6 Μαϊου, ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η σύζυγός του, Καμίλα, θα στεφθεί βασίλισσα, σε μια ιστορική τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. 

Ανάμεσα στους 2.000 και πλέον επίσημους προσκεκλημένους είναι και ο μοναδικός Αυστραλός τραγουδιστής και μουσικός,  Νικ Κέιβ. 

Η απόφασή του να παρευρεθεί στην στέψη του Κάρολου προκάλεσε αντιδράσεις από φανς του καλλιτέχνη και ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί την εμφάνισή του εκεί, λέγοντας - εκτός των άλων - ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι έχει «μία ανεξήγητη συναισθηματική σύνδεση με τη βασιλική οικογένεια».

Ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός της ροκ αποκάλυψε ότι έχει λάβει πολλά εχθρικά μηνύματα για την υποτιθέμενη υποστήριξή του στη μοναρχία.

«Δεν είμαι φιλομοναρχικός, ούτε φιλοβασιλικός, ούτε ένθερμος ρεπουμπλικάνος για αυτό το θέμα. Επίσης δεν είμαι τόσο θεαματικά περίεργος για τον κόσμο και τον τρόπο που λειτουργεί, τόσο ιδεολογικά αιχμάλωτος, τόσο καταραμένα γκρινιάρης, ώστε να αρνηθώ μια πρόσκληση σε αυτό που μάλλον θα είναι το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο της εποχής σου» έγραψε ο Κέιβ στο Red Hand Files απαντώντας στο ερώτημα θαυμαστή «γιατί θα παραστεί στην τελετή στέψης».

«Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι, πέρα από τις ατέρμονες, αλλά απαραίτητες συζητήσεις για την κατάργηση της μοναρχίας, διατηρώ μία ανεξήγητη συναισθηματική σύνδεση με τους βασιλείς – η παράξενη φύση τους, η βαθιά εκκεντρική φύση της υπόθεσης, η οποία αντικατοπτρίζει τόσο τέλεια το μοναδικό παράξενο της ίδιας της Βρετανίας».

Πηγή: skai.gr