Ο Έλτον Τζον κέρδισε το πρώτο του Emmy και μπήκε στο κλαμπ των EGOT - Όμως δεν πήγε στην απονομή

Παρά το μνημειώδες επίτευγμά του, ο 76χρονος καλλιτέχνης δεν βρέθηκε στο Λος Άντζελες,  λόγω της πρόσφατης επέμβασης στο γόνατό του

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής, λαμπερής τελετής απονομής των βραβείων Emmy, που πραγματοποιήθηκαν στο Peacock Theater στο Λος Άντζελες, ο Έλτον Τζον (Elton John) συμπλήρωσε την προσωπική συλλογή των βραβείων του.  

Ο Βρετανός καλλιτέχνης κέρδισε τον πρώτο του Emmy και μπήκε στο λεγόμενο «κλαμπ EGOT» – έχει δηλαδή πλέον ένα Έμι, ένα Γκράμι, ένα Όσκαρ και ένα Τόνι.

Ο σερ Ελτον Τζον κέρδισε το βραβείο για το «Εξαιρετικό Variety Special (Live)» για την συναυλιακή του ταινία με τίτλο "Elton John Live:Farewell From Dodger Stadium", όπου ο Βρετανός καλλιτέχνης έδωσε την τελευταία του συναυλία στη Βόρεια Αμερική. 

Όμως, παρά το μνημειώδες επίτευγμά του, ο 76χρονος καλλιτέχνης δεν βρέθηκε αυτοπροσώπως στο Λος Άντζελες για να παραλάβει το βραβείο, λόγω της πρόσφατης επέμβασης στο γόνατό του.

Την ευχαριστήρια ομιλία εκφώνησε ο εκτελεστικός παραγωγός του ταινίας Ben Winston και το βραβείο του παρέλαβε χαμογελαστός ο σύζυγός του David Furnish. 

εμμυ

Ο Έλτον Τζον έγινε μόλις ο 19ος καλλιτέχνης που κέρδισε και τα τέσσερα βραβεία σε ανταγωνιστικές κατηγορίες και μπήκε στο κλαμπ των EGOT, μέσω τιμητικών βραβείων.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους συνεργάτες του. «Αυτό το βραβείο αντικατοπτρίζει τη συλλογική προσπάθεια και τη δημιουργικότητα μιας καταπληκτικής ομάδας…» έγραψε.

«Είναι μεγάλη τιμή που γίνομαι μέλος της απίστευτα ταλαντούχας ομάδας των νικητών EGOT απόψε» είπε ο Έλτον Τζον. «Το ταξίδι έως αυτή τη στιγμή ήταν γεμάτο με πάθος, αφοσίωση και την ακλόνητη υποστήριξη των θαυμαστών μου σε όλο τον κόσμο» υπογράμμισε.

«Απόψε αποδεικνύονται η δύναμη των τεχνών και η χαρά που φέρνουν στις ζωές όλων. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν σε όλη την καριέρα μου, είμαι απίστευτα ευγνώμων» πρόσθεσε.

Ο Έλτον Τζον έχει κερδίσει πέντε Grammy, δύο Όσκαρ για τα τραγούδια «Can You Feel the Love Tonight» από την ταινία «The Lion King» και «(I’m Gonna) Love Me Again» από το φιλμ «Rocketman», καθώς και ένα Tony για τη μουσική του μιούζικαλ «Aida».

Πηγή: skai.gr