Βίντεο: Καρέ – καρέ η δράση της συμμορίας που σκορπούσε τον τρόμο στην Ανατολική Αττική – Εισέβαλαν με ΙΧ σε καταστήματα

Οι κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και ένας ανήλικος- είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος καταστηματαρχών τα οποία λήστευαν με κινηματογραφικό τρόπο.

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Χειροπέδες σε τρία μέλη συμμορίας ηλικίας, 17, 23 και 24 ετών φόρεσαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Ραφήνας μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και ένας ανήλικος- είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος καταστηματαρχών στα Μεσόγεια, τα οποία λήστευαν με κινηματογραφικό τρόπο.



Οπως φαίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο skai.gr τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν κυριολεκτικά στα καταστήματα με αυτοκίνητα που νωρίτερα είχαν κλέψει και άρπαζαν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν με τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές.


Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έσπαγαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 14 κλοπές καταστημάτων και έξι κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Πηγή: skai.gr