Βρετανός τουρίστας στη Ρόδο στο Skynews: Εσερνα δύο ώρες τις βαλίτσες μου στους 40 βαθμούς (βίντεο)

Οι δραματικές εικόνες εκκένωσης έχουν αρχίσει και προβάλλονται εκτενώς στα βρετανικά μέσα και στα social media

Η ανεξέλεγκτη, καταστροφική φωτιά στη Ρόδο και οι δραματικές εικόνες εκκένωσης τριών μεγάλων ξενοδοχείων από χιλιάδες – ξένους κυρίως βρετανούς – τουρίστες, έχουν αρχίσει και προβάλλονται εκτενώς στα βρετανικά μέσα και στα social media. 

Διαβάστε σχετικά: Πρωτοσέλιδο στη βρετανική Daily Mail η «κόλαση» των τουριστών στη Ρόδο 

Βρετανός τουρίστας από το Κιοτάρι στη Ρόδο δήλωσε στο Skynews ότι αναγκάστηκε να φύγει από το ξενοδοχείο του και «να σύρει τις βαλίτσες του για δύο ώρες» μέσα σε καύσωνα 40 βαθμών Κελσίου. 

Οι Βρετανοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφουν την δραματική κατάσταση στο νησί, με όχι κολακευτικά λόγια.

«Επί του παρόντος εγκλωβισμένοι στη #Rhodes δραπετεύοντας από τις πυρκαγιές με τα πόδια - αφήσαμε τα πάντα στο ξενοδοχείο και φύγαμε με πετσέτες στα πρόσωπά μας. Ο μικρότερος γιος μου μόλις μου είπε ότι δεν θέλει να πεθάνει. Δεν υπάρχει ενημέρωση από καμία αρχή. Τρομακτική κατάσταση εδώ» έγραψε ενδεικτικά ο χρήστης Paul Karlburgi στο Twitter, σύμφωνα με το Skynews. 

«Jet2 (το τουριστικό του γραφείο)που είσαι; Καμία βοήθεια, επικοινωνία ή καθοδήγηση. Έπρεπε να περπατήσω 6 χιλιόμετρα στη ζέστη σε χωματόδρομους με καπνό και στάχτη με ένα παιδί 5 ετών. Χωρίς υπάρχοντα» έγραψε ένας άλλος. 

Πηγή: skai.gr