Το τελευταίο αντίο στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη: Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου...

Σε κλίμα οδύνης φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο  ανθυποσμηναγό που έχασε τη ζωή του, κατά την συντριβή του canadair στη φωτιά της Καρύστου, μαζί με τον συνάδελφό του Χρήστο Μουγά

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίςτον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Συντετριμμένοι οι στενοί συγγενείς, οι γονείς Σπύρος και Δέσποινα, ο αδελφός του Παναγιώτης, τον αποχαιρέτισαν μαζί με φίλους και συναδέλφους.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες  πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου.», είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενών και φίλων του πιλότου, ο οποίος έπεσε ηρωικά στο καθήκον.

Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας μοιράστηκαν μπομπονιέρες.

Κιλκίς

Η σορός του κατ' απονομήν αντιπτέραρχου σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, συνοδεία του πένθιμου εμβατηρίου της στρατιωτικής μπάντας, εν μέσω χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων: «Αθάνατος» .

ΚΗΔΕΙΑ

Κηδεια

Στη κηδεία το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δρυμούσης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χουδελάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Μπουρολιάς. 

Μητσοτακης

Κιλκις

Κιλκίς

Συντετριμμένοι φίλοι και συνάδελφοι προσήλθαν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους φίλο.

Κιλκίς

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι.

Κιλκίς

.Τιμές απέδωσε άγημα της πολεμικής αεροπορίας. 

Κιλκίς

Πηγή: skai.gr