H εξέλιξη της φωτιάς στην Πάρνηθα σε timelapse βίντεο του Μeteo

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η έναρξη και η εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα 

Σε timelapse βίντεο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνεται η φωτιά στην Πάρνηθα λεπτό προς λεπτό την ώρα που ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η έναρξη και η εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα από την κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της Πεντέλης. Το βίντεο ξεκινά από το πρωί της Τρίτης 22/08 και εκτείνεται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/08.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και σήμερα το πρωί, ενώ η αγωνία είναι να μην περάσουν οι φλόγες στον δρυμό της Πάρνηθας.

Από το πρωί έγινε γνωστό ότι η φωτιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι έχει σπάσει στα δύο, με το ένα μέτωπο να κινείται προς Ντάρδιζα, Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και Αγία Παρασκευή και το άλλο στη Δεκέλεια.

Επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα και για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 7 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία καθώς και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: skai.gr