Πού θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη τα σχολεία λόγω του χιονιά (upd6)

Κλειστά και αύριο Τρίτη, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν πολλά σχολεία στην επικράτεια, από τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη μέχρι την Λαμία, την Πάτρα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Αναλυτικά

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί στην Αθήνα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες.

Ο δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω του πάγου που αναμένεται να σχηματιστεί σε πεζοδρόμια της πόλης.

Επίσης τονίζει ότι ο μηχανισμός του δήμου, είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας και συνεργεία του επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές οι προσβάσεις στα νοσοκομεία.

Στην ευρύτερη Αττική κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Δροσιά, Στάματα, Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Νέα Σμύρνη, Νέα Μάκρη, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκιδόνα, Θρακομακεδόνες, Ωρωπό, Βύρωνα, Πολυδενδρι, Κάλαμο, Μαλακάσα, Αυλώνα, Δάφνη - Υμηττό και Μαραθώνα. Λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών συνθηκών, κλειστοί οι Παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και στους Δήμους Χολαργού Παπάγου, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Παιανίας, Ιλίου, Φιλοθέης – Ψυχικού, Αμαρουσίου, Αρτέμιδος, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Διονύσου, Βριλησσίων, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Φυλής, Ελευσίνας, Κερατσινίου και στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών. Δεν θα λειτουργήσουν και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα στην Παλλήνη. Κλειστά τα σχολεία και σε Αχαρνές, Άλιμο, Καλλιθέα, Βάρη, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιο Δημήτριο, Βούλα, Βουλιαγμένη, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, Παλλήνη, Σπάτα, Ραφήνα, Πικέρμι, Σαρωνικό και Ωροπό, Πέραμα. 

Ούτε στο δήμο Πειραιά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου, λόγω της χιονόπτωσης και των προβλέψεων για τον σχηματισμό παγετού τις πρωινές ώρες. Κλειστά τα σχολεία και στο δήμο Σαλαμίνας. Στην Αίγινα τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 το πρωί. Κλειστά όλα τα σχολεία θα παραμείνουν και στο δήμο Κορυδαλλού σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Κορυδαλλού, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μονάχα με προσωπικό ασφαλείας, για να εξυπηρετηθούν όσοι γονείς αδυνατούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Στο δήμο Μοσχάτου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 το μεσημέρι, με το προσωπικό που θα μπορέσει να προσέλθει στην υπηρεσία του, για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε αύριο στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Στο δήμο Θέρμης, λόγω προβλημάτων με το νερό και την θέρμανση δεν θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, το Γυμνάσιο Καρδίας, το 1ο Γυμνάσιο Τριλόφου, το Λύκειο Τριλόφου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Βασιλικών, το Νηπιαγωγείο Σουρωτής, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης και 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 4ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, το 2ο Λύκειο Θέρμης, το 3ο Νηπιαγωγείο Τριαδίου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, το Νηπιαγωγείο Σχολαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Τριλόφου, το Γυμνάσιο Βασιλικών, το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης & ΤΕΕ, το 2ο Γυμνάσιου Τριλόφου και το ΕΕΕΚ Θέρμης.

Λόγω χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία σε Περιστερά και Άγιο Αντώνιο. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Θέρμης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού παγετού που έπληξαν τον Δήμο Ωρωπού με απόφαση του δημάρχου, σήμερα έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα παλάτια.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία σε Κόρινθο - Λουτράκι.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017. Τόσο η υφιστάμενη κατάσταση όσο και οι θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από τον όγκο του χιονιού, που φτάνουν μέχρι και τους -15 βαθμούς Κελσίου σε κατοικημένες περιοχές, δείχνουν ότι δε μπορεί να υπάρξει θεαματική μεταβολή των συνθηκών, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η αναστολή έναρξης των μαθημάτων για μία ακόμη ημέρα.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία της Πάτρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Πατρέων, κλειστά θα μείνουν αύριο το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Κάτω Καστριτσίου, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σελλών, το 65ο νηπιαγωγείο και το 59ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή της Βούντενης.
Επίσης, αύριο, λόγω της πρόβλεψης για δημιουργία παγετού τις πρώτες πρωινές ώρες, η προσέλευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας και στο 1ο το 2ο το 3ο και το 4ο νηπιαγωγείο Παραλίας.

Με αλλεπάλληλες αποφάσεις των δημάρχων Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Αρριανών και Ιάσμου, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και κατά την διάρκεια της Τρίτης, 10 Ιανουαρίου 2017. Στην Ροδόπη επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ολικού παγετού καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των τεσσάρων δήμων της περιοχής.

Κλειστά, λόγω των καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων.
Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων ενώ οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με δική τους ευθύνη.

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνας Καλογήρου και μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Αγίου Ευστρατίου, της Ικαρίας, της Λέσβου, της Λήμνου και της Σάμου. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν:

Στο νησί της Χίου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού, Καρδάμυλων, Λαγκάδας, Συκιάδας, Καρυών, Θολοποταμίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Λιθίου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βολισσού και Καρδάμυλων. Στο νησί των Οινουσσών οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Επίσης, αύριο θα είναι κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Σημειώνεται ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψίστης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία. Παράλληλα ανοικτοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας. Παραμένουν ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι της Περιφέρειας Αττικής. Οι θερμαινόμενοι χώροι ΕΔΩ 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr