Κλείσιμο

Σε στιγμιαία απροσεξία αποδίδει την τραγωδία στην Αίγινα ο κυβερνήτης του ταχύπλοου

Σε στιγμιαία απροσεξία αποδίδει ο 77χρονος κυβερνήτης του μοιραίου ταχύπλοου στην Αίγινα το ναυτικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κυβερνήτης φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι αφαιρέθηκε και δεν είδε εγκαίρως το τουριστικό σκάφος το οποίο και εμβόλισε.

Συνεπώς, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα με τους άτυχους παραθεριστές, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι το ταχύπλοο δεν κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, όμως αυτόπτες μάρτυρες τον διαψεύδουν.

Ο 77χρονος κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας, μαζί με τρία ακόμα άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο ταχύπλοο. Ήταν κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Κάτοικοι της Αίγινας χαρακτήρισαν τον 58χρονο καπετάνιο της λάντζας ως πολύ έμπειρο ναυτικό, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο κόρναρε για να το ειδοποιήσει, αλλά μάταια. Επίσης, λένε ότι δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του σκάφους, που ήταν κατάμεστο με 24 επιβαίνοντες.

Ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς της τραγωδίας βρίσκονται ένα κοριτσάκι πέντε ετών κι ο πατέρας του. Ο τέταρτος νεκρός εντοπίστηκε σε απόσταση δύο μιλίων απο το σημείο του δυστυχήματος.

Δεκαεπτά άτομα τραυματίστηκαν συνολικά, όμως σοβαρή θεωρείται η κατάσταση μόνο μίας 29χρονης Ουκρανής, η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στην αριστερή κάτω κνήμη. Έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ για να εκτιμηθεί απο την μικροχειρουργική κλινική η βιωσιμότητα του ποδιού της. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο τέταρτος νεκρός από το ναυάγιο είναι ο σύζυγος της Ουκρανής.

Τέσσερις ακόμα τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ανάμεσά τους κι ένα 16χρονο αγόρι που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάστασή τους πάντως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Για «εγκληματικό ανθρώπινο λάθος», για το οποίο οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν με «απόλυτη αυστηρότητα», έκανε λόγο από το νησί ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών.

Απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας έχουν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr