Τόσκας για Ειδομένη: Έως την Πέμπτη ανοιχτή η γραμμή του ΟΣΕ

Για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που παραμένει κλειστή για 32η μέρα από μετανάστες και πρόσφυγες, το αργότερο έως την Πέμπτη, διαβεβαίωσε ο Νίκος Τόσκας, στον απόηχο των έντονων διαμαρτυριών από επιχειρηματικούς φορείς. 

«Αν όχι σήμερα
, αύριο, μεθαύριο εγώ πιστεύω ότι η γραμμή θα είναι κανονικά σε κυκλοφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε επίσης λόγο για αποσυμφόρηση της Ειδομένης και του Πειραιά έως το Πάσχα. «Σε μία εβδομάδα, έχουμε θέσει ως όριο από την ερχόμενη Δευτέρα, να αρχίσει η αποσυμπίεση της κατάστασης στην Ειδομένη, να αποσύρουμε κόσμο και πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου της Ειδομένης μέχρι το Πάσχα θα έχει φύγει από την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας μιλώντας στον Real FM.

«Έχουν δίκιο οι διάφοροι φορείς στη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, που παραπονούνται γιατί τα τρένα χρειάζεται να παρακάμπτουν αυτή την γραμμή και να πηγαίνουν μέσω Βουλγαρίας, και αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος», παραδέχθηκε για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

«Χθες ανοίξαμε τη γραμμή. Ξαναέκλεισε κάποιες φορές. Αυτή τη στιγμή είναι ανοικτή» υποστήριξε ο κ. Τόσκας. «Είμαστε σε συνεννόηση και προσπαθούμε να λύσουμε και αυτό το θέμα» τόνισε.

«Μας κοροϊδεύουν»

«Μάς κοροϊδεύουν... 32 μέρες είναι κλειστή η γραμμή, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχουμε ζημιά 800 χιλιάδες ευρώ, και έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, δεν έχουν καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα...» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Αναστάσιος Σεχπερίδης, εκπρόσωπος των μεταφορικών εταιρειών.

«Είναι αδικαιολόγητο η γραμμή να κλείνει 32 μέρες, υπάρχουν συμβόλαια που δεν μπορούν να τηρηθούν...» δήλωσε ο κ. Σεπερίδης. «Μάς είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18... Χθες (Δευτέρα) για δύο ώρες άνοιξε η γραμμή. Ο κ. Τόσκας μάς είχε πει ότι θα ανοίξει στις 11 του μηνός, είχαν πει ότι είναι ‘θέμα ημερών’... Θα ανοίξει το Πάσχα; να μάς πουν τι κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr