Καταδικάζει την επίθεση Καμίνη η ΠΟΕ - ΟΤΑ (upd)

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο εξαπολύει ο δήμαρχος Αθηναίων μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δήμος, με αφορμή τον προπηλακισμό του Γιώργου Καμίνη την Κυριακή, κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Πάντως, η ΠΟΕ - ΟΤΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών», καταδικάζοντας την επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

«Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση "εργαζομένων" στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη. Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.
Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα. Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 - 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».

Την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως είπε, «η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης σημείωσε τα εξής: «καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».


Η ΚΕΔΕ εκφράζει την ανησυχία της διότι «το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» και σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» καθώς και «να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης».

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος καταδίκασε την επίθεση: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Όπως δήλωσε: «Η σημερινή νέα επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, από «αγνώστους» είναι, δυστυχώς, μια ακόμη επιβεβαίωση ότι ορισμένοι θεωρούν πως η χώρα είναι άγρια δύση, χωρίς κανόνες και επιδιώκουν εκλεκτικές συγγένειες με τον φασισμό.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη αυτή επίθεση και συμπαρίσταμαι στο Δήμαρχο Αθηναίων, και όχι μόνο για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης.

Θεωρώ καθήκον μου να υπερασπίσω τον άνθρωπο, τον Δήμαρχο αλλά και τους δημοκρατικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε κάθε δραστηριότητα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ο αγώνας τους επ' ουδενί δεν συνδέονται με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους από προβοκάτορες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και έχουν καταδικαστεί στη συλλογική συνείδηση του λαού μας.

Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως και θα κάνει το χρέος της, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της».

Πηγή: skai.gr