Ολοκληρωμένος οδηγός συνταξιοδοτικού σχεδιασμού

Βασικές αρχές συνταξιοδοτικού σχεδιασμού, στρατηγικές και προτεραιότητες και η σημασία της επιλογής αξιόπιστων χρηματοοικονομικών εταίρων.

Σε οποιαδήποτε αλλαγή και αν προχωρά κανείς σε κομβικά σημεία στη ζωή του, είναι σημαντικό να βλέπει μακροπρόθεσμα. Η δυνατότητα κάποιος να έχει όνειρα, να βάζει στόχους και να προνοεί, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, για τις επόμενες περιόδους της ζωής του, μπορεί να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης είναι μια τέτοια περίπτωση και θα πρέπει να αποτελεί μία προτεραιότητα που απαιτεί σκέψη, προνοητικότητα και προετοιμασία, όπως, φυσικά, και στρατηγική λήψη αποφάσεων.

Αξιολόγηση τρόπου ζωής και καθορισμός στόχων

Κάνοντας τον προγραμματισμό σας όσον αφορά την περίοδο της συνταξιοδότησης, είναι απαραίτητο αρχικά να αξιολογήσετε κάποιους παράγοντες στη ζωή σας και να θέσετε σαφείς στόχους. Λάβετε υπόψη τις φιλοδοξίες, τα χόμπι, τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και το επιθυμητό επίπεδο διαβίωσης κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης. Εντοπίζοντας αυτούς τους στόχους, θα γνωρίζετε καλύτερα τι πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα σωστό πλάνο προσαρμοσμένο στις μοναδικές σας προτιμήσεις και προτεραιότητες. 

Οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξετε

Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος να δημιουργήσει ένα πλάνο για τα χρόνια της σύνταξης; Και με ποιον τρόπο έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει ένα άνετο βιοτικό επίπεδο, αφότου σταματήσει να εργάζεται; Είναι σημαντικό να έχει κάποιος ερευνήσει όλες τις λύσεις που είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών αποταμιεύσεων, παροχών κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, υπολογίζοντας, ταυτόχρονα, φυσικά και τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει. 

Σχεδιασμός υγείας και ευεξίας

Η διατήρηση σωματικής και ψυχικής ευεξίας αποτελεί φυσικά έναν καίριο παράγοντα για να απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια της σύνταξης. Έτσι, στις προτεραιότητες σας πρέπει να είναι ο προγραμματισμός τακτικών εξετάσεων, η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η συμμετοχή σε δραστηριότητες που προάγουν τη συνολική σας ευεξία. Λάβετε υπόψη το κόστος υγειονομικής περίθαλψης και ερευνήστε επιλογές για μακροχρόνια ασφάλιση περίθαλψης για προστασία από απροσδόκητα ιατρικά έξοδα.

Κοινωνικές συνδέσεις και συμμετοχή σε κοινότητες

Η συνταξιοδότηση αποτελεί μια ευκαιρία να καλλιεργήσετε ουσιαστικές κοινωνικές συνδέσεις και να συνεισφέρετε στην κοινότητά σας. Σκεφτείτε πώς θα διατηρήσετε σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας και εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες για εθελοντισμό ή συμμετοχή σε κοινωνικές ομάδες. Η οικοδόμηση ενός ισχυρού δικτύου υποστήριξης ενισχύει τη συναισθηματική ευεξία, αλλά και την αίσθηση του σκοπού κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Δια βίου εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων

Η συνταξιοδότηση προσφέρει την ελευθερία να ακολουθήσετε ενδιαφέροντα και χόμπι που μπορεί να έχουν παραγκωνιστεί κατά τη διάρκεια των χρόνων που εργάζεστε. Βρείτε ευκαιρίες για δια βίου μάθηση, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαδικτυακών μαθημάτων ή εργαστηρίων. Η καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων και γνώσεων όχι μόνο εμπλουτίζει τις εμπειρίες σας, αλλά προάγει επίσης την προσωπική σας ανάπτυξη.

eurobank syntaxi

Η σημασία της επιλογής αξιόπιστων οικονομικών εταίρων

Για πολλούς ανθρώπους η επιλογή επενδυτικών προϊόντων, ασφαλιστικών προγραμμάτων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων είναι λογικό να παρουσιάζει δυσκολίες. Σε αυτήν την περίπτωση η επιλογή αξιόπιστων χρηματοοικονομικών συμβούλων, είναι ένας παράγοντας πρωταρχικής σημασίας για το μέλλον τον οικονομικών τους. Με τη βοήθειά τους, μπορεί κανείς να έχει πολύτιμη καθοδήγηση, εξατομικευμένες συμβουλές και πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του. Είναι απαραίτητο για καθέναν να συνεργάζεται με επαγγελματίες που δίνουν προτεραιότητα στη διαφάνεια, την ακεραιότητα και του εμπνέουν εμπιστοσύνη. 

Ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές και διαχείριση του λογαριασμού σύνταξης 

Είναι σημαντικό για κάποιον συνταξιούχο να έχει πάντα τον πιο εύκολο τρόπο για να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του, αλλά και συνεργάτες που τον διευκολύνουν, προσφέροντάς του παράλληλα προνόμια. Με στόχο τη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και της επιβράβευσης για την επιλογή τους να συνεργαστούν με την τράπεζα, η Eurobank έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σύνταξης Για εμένα, που προσφέρει στους συνταξιούχους πραγματικό όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους και πολλά ακόμη προνόμια. Έτσι, με τη μεταφορά της σύνταξής σας στην Eurobank έως και 31.03.2024, κερδίζετε 4% €πιστροφή στις καθημερινές αγορές σας για 1 χρόνο στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Μασούτης και Χαλκιαδάκης και σε επιλεγμένα πρατήρια βενζίνης ΕΚΟ. Επιπλέον, σας επιβραβεύει με 100 ευρώ €πιστροφή σε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή. Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Eurobank πλέον παρέχει τη δυνατότητα η μεταφορά της σύνταξης να γίνεται εύκολα και άμεσα από το e-Banking και το Eurobank Mobile App, διευκολύνοντας διαρκώς την καθημερινότητα των συνταξιούχων και καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η σύνταξη ως κάτι περισσότερο από τα μηνιαία έσοδα στον λογαριασμό σας

Η σύνταξη δεν είναι απλά ένα ποσό στον λογαριασμό σας κάθε μήνα. Είναι η ευκαιρία για κάποιον να εξερευνήσει νέα ενδιαφέροντα, να ανακαλύψει νέους προορισμούς και να αφιερώσει χρόνο σε αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι μία περίοδος γεμάτη ελεύθερο χρόνο που μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει ποιοτικά, διαφορετικά και όμορφα. Ας την δει, λοιπόν, ο καθένας ως την αφετηρία για ένα νέο κεφάλαιο της ζωής του, γεμάτο περιπέτειες, αλλά και νέες ευκαιρίες, αρκεί να έχει την προνοητικότητα να τις διεκδικήσει και τη διάθεση να τις εκμεταλλευτεί.
 

Advertisement

Πηγή: skai.gr