Βρετανία: Στα ίχνη του δολοφόνου της 9χρονης Ολίβια η αστυνομία στο Λίβερπουλ

Το μικρό κορίτσι σκοτώθηκε από τυφλά πυρά του δράστη που κυνηγούσε μέλος αντίπαλης συμμορίας, το οποίο εισέβαλε στο σπίτι της. Ο 35χρονος που ήταν ο στόχος του δράστη συνελήφθη

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η βρετανική κοινή γνώμη τις προσπάθειες της αστυνομίας να εντοπίσει τον άγνωστο άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο σπίτι της στο Λίβερπουλ τη νύχτα της Δευτέρας την εννιάχρονη Ολίβια Πρατ-Κορμπέλ.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη χώρα και βρίσκεται σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης. Το μικρό κορίτσι σκοτώθηκε από τυφλά πυρά του δράστη που κυνηγούσε μέλος αντίπαλης συμμορίας, το οποίο εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας όταν η μητέρα της Ολίβια άνοιξε για λίγο την πόρτα έχοντας ακούσει πυροβολισμούς στο δρόμο της.

Ο 35χρονος που ήταν ο στόχος του δράστη και εισέβαλε στο σπίτι της Ολίβια συνελήφθη το πρωί όντας νοσηλευόμενος σε τοπικό νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε από τα πυρά του αγνώστου.

Όσον αφορά το δράστη, σύμφωνα με το BBC η αστυνομία έχει ήδη λάβει ένα όνομα υπόπτου από δύο διαφορετικές πηγές. Η τοπική αστυνομική διεύθυνση του Μέρσεϊσαϊντ έχει καλέσει όποιον γνωρίζει κάτι «να μην κρατήσει το στόμα του κλειστό», παρά τον φόβο αντιποίνων που επικρατεί στον σκοτεινό κόσμο του πολέμου μεταξύ συμμοριών.

Στο νοσοκομείο αναρρώνει και η μητέρα της Ολίβια, Σέριλ, η οποία τραυματίστηκε στο χέρι από τη σφαίρα που πιστεύεται πως σκότωσε την κόρη της.

Πηγή: skai.gr