Προειδοποίηση Λονδίνου για πιθανές ρωσικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία

Τα έγγραφα ανέφεραν τον περασμένο μήνα πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επιχειρήσει πυραυλικό πλήγμα κατά εμπορικού φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

 


Αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα πληροφοριών ασφαλείας των βρετανικών υπηρεσιών δείχνουν πως το Λονδίνο έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ρωσικών επιθέσεων κατά μη πολεμικών πλοίων, με τη Μόσχα να σκοπεύει να κατηγορήσει για τα χτυπήματα την ουκρανική πλευρά.

Τα έγγραφα ανέφεραν τον περασμένο μήνα πως οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επιχειρήσει πυραυλικό πλήγμα κατά εμπορικού φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί πως παρόμοιες απόπειρες επίθεσης θα μπορούσαν να ξαναγίνουν με τη χρήση θαλάσσιων ναρκών στους διαδρόμους προσέγγισης σε ουκρανικά λιμάνια.

Σχολιάζοντας αυτές τις εκτιμήσεις ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε: «Η ολέθρια στόχευση της πολιτικής ναυτιλίας από τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει την απόλυτη έλλειψη σεβασμού από τον Πούτιν για τις ζωές αμάχων και για τις ανάγκες των πιο ευάλωτων αυτού του κόσμου».

Συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος παρακολουθεί τι γίνεται», και έχει καταλάβει την κυνική προσπάθεια του Πούτιν να κατηγορήσει την Ουκρανία για αυτά τα χτυπήματα.

Κατά τη βρετανική κυβέρνηση, οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία θα είχαν επίσης ως στόχο να πλήξουν την ουκρανική οικονομία.

Πηγή: skai.gr