Αντιδράσεις στη Βρετανία: Γνωστή αλυσίδα καφέ χρησιμοποιεί εικόνα τρανς που έχει ουλές από μαστεκτομή – Φωτό

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ του Ηνωμένου Βασιλείου υπερασπίστηκε τη χρήση της εικόνας στο πλαίσιο της προώθησης της συμπεριληπτικότητας και της διαφορετικότητας  

Αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία η απόφαση της γνωστής αλυσίδας Costa Coffee να χρησιμοποιήσει εικόνα τρανς που έχει ουλές από μαστεκτομή για να διαφημίσει τα προϊόντα της. Η Costa Coffee κατηγορήθηκε ότι ωραιοποιεί μια «σύνθετη και επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση» καλύπτοντας ένα φορτηγό της με την επίμαχη εικόνα. 

Το σχέδιο, που απεικονίζει έναν ανδρόγυνο χαρακτήρα να φοράει βερμούδες, κραγιόν και να έχει ουλές κάτω από κάθε θηλή, προέρχεται από μια τοιχογραφία που σχεδίασε η αλυσίδα για τα Pride στις πόλεις Μπράιτον και Χοβ πέρυσι.

Η χρήση της εικόνας σε ένα φορητό βαν για καφέ που χρησιμοποιήθηκε σε εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα καταδικάστηκε από ακτιβίστριες και γυναίκες που υποβλήθηκαν σε εγχείριση αφαίρεσης μαστού λόγω καρκίνου.

The image, depicting an androgynous-looking character wearing long shorts with scars below each nipple, is taken from a mural designed by the chain for Brighton and Hove Pride last year

Η Τάνια Κάρτερ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Safe Schools Alliance για την προστασία των παιδιών, δήλωσε: «Είναι σχεδόν απίστευτο ότι η Costa έκανε κάτι τόσο ανόητο και ανεύθυνο ώστε να χρησιμοποιήσει αυτήν την εικόνα».

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ του Ηνωμένου Βασιλείου υπερασπίστηκε τη χρήση της εικόνας στο πλαίσιο της συμπεριληπτικότητας και της διαφορετικότητας, αλλά θυμωμένοι πελάτες προειδοποιούν ότι θα μποϊκοτάρουν την αλυσίδα για «φρικτές εικόνες που χρησιμοποιούνται για την πώληση καφέ», και υπήρξαν εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θέλουμε όλοι όσοι αλληλεπιδρούν μαζί μας να βιώνουν το περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που δημιουργούμε, να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ελεύθεροι και περήφανοι χωρίς ντροπή επειδή είναι ο εαυτός τους. Η τοιχογραφία, στο σύνολό της, προβάλλει και γιορτάζει τη συμπεριληπτικότητα» σημείωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης. 

Πηγή: dailymali.co.uk