Μόσχα: Ουκρανικά drones επιτέθηκαν σε ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι τα πλοία βρίσκονταν στην περιοχή για να ελέγξουν τη διέλευση άλλων σκαφών.

Τρία ουκρανικά θαλάσσια drones επιτέθηκαν σε δύο πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, τα «Sergei Kotov» και «Vasiliy Bykov», 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης και καταστράφηκαν, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
.
Το υπουργείο είπε ότι τα πλοία βρίσκονταν στην περιοχή για να ελέγξουν τη διέλευση άλλων σκαφών.

Κατά την απόκρουση της επίθεσης και τα τρία μη επανδρωμένα εχθρικά σκάφη καταστράφηκαν από πυρά των ρωσικών πλοίων ανέφερε η Μόσχα. 

«Τα πλοία "Sergei Kotov" και "Vasiliy Bykov" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Τα θαλάσσια drones είναι πλεούμενα που επιχειρούν στην επιφάνεια του νερού, χωρίς πλήρωμα και τηλεκατευθυνόμενα. Η Μόσχα κατηγορεί τακτικά τον ουκρανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά, επιπλέον των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για να επιτεθεί σε στόχους στη Μαύρη Θάλασσα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναφέρει πως απώθησαν επίθεση δύο ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας εναντίον του «Σεργκέι Κοτόφ» στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 17 Ιουλίου, η Ουκρανία είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με θαλάσσια drones εναντίον της γέφυρας του Κερτς, μιας ζωτικής σημασίας υποδομής που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί μετά την έξοδο, την περασμένη εβδομάδα, της Ρωσίας από μια διεθνή συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Η Μόσχα και το Κίεβο προειδοποίησαν διαδοχικά τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας πως μπορεί να γίνουν στόχοι, αν κατευθυνθούν προς τα εχθρικά λιμάνια.

Παράλληλα, κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες τη Μόσχα και την προσαρτημένη Κριμαία.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ