Κλείσιμο

Πανηγυρισμοί από Βόρεια Κορέα: «Κατασκοπευτικός δορυφόρος μας φωτογράφησε Λευκό Οίκο και Πεντάγωνο»

Την περασμένη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι εκτόξευσε «επιτυχώς» αναγνωριστικό δορυφόρο στο διάστημα στην τρίτη απόπειρά της φέτος

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε την Τρίτη ότι ο στρατιωτικός κατασκοπευτικός δορυφόρος της έχει τραβήξει φωτογραφίες από σημαντικές τοποθεσίες και εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας ενημέρωσε τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-ουν για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον αναγνωριστικό δορυφόρο στις 25-28 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι εκτόξευσε «επιτυχώς» αναγνωριστικό δορυφόρο στο διάστημα στην τρίτη απόπειρά της φέτος.

«Ο Κιμ είδε φωτογραφίες της πρωτεύουσας της Ιταλίας, Ρώμη, της αεροπορικής βάσης Άντερσον των ΗΠΑ που τραβήχτηκαν πάνω από το νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, και φωτογραφίες άλλων περιοχών», ανέφερε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων με έδρα την Πιονγκγιάνγκ.

«Του παρουσιάστηκαν επίσης λεπτομερείς φωτογραφίες του αμερικανικού ναυτικού σταθμού στο Νόρφολκ και του Ναυπηγείου Newport News, αμφότερα στη Βιρτζίνια, τραβηγμένες στις 23.35. (1435 GMT) στις 27 Νοεμβρίου, καθώς και του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον και "άλλα αντικείμενα"», ανέφερε.

«Τέσσερα πυρηνικά αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ένα βρετανικό αεροπλανοφόρο εντοπίστηκαν στις φωτογραφίες του Ναυτικού Σταθμού του Νόρφολκ και του ναυπηγείου Newport News», προστίθεται στην αναφορά.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι έλαβε φωτογραφίες των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Γκουάμ από τον πρώτο της κατασκοπευτικό δορυφόρο.
 

Πηγή: skai.gr