«Τσετσενικές ειρηνευτικές δυνάμεις» στη Γάζα προσφέρεται να στείλει ο Καντίροφ

Ο Καντίροφ εξέφρασε την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη και προσφέρθηκε να στείλει στρατιώτες του για να μεσολαβήσουν στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

«Eιρηνευτική δύναμη» για την αποκατάσταση της τάξης και την αντιμετώπιση τυχόν ταραχοποιών προσφέρεται να στείλει στη Γάζα ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ, σύμφωνα με τους Moscow Times, εξέφρασε την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη και προσφέρθηκε να στείλει στρατιώτες του για να μεσολαβήσουν στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Απευθύνομαι στους ηγέτες των μουσουλμανικών εθνών, δημιουργήστε έναν συνασπισμό και απευθυνθείτε σε αυτούς που αποκαλείτε φίλους, την Ευρώπη και ολόκληρη τη Δύση, ώστε να μην βομβαρδίζουν ειρηνικούς αμάχους με το πρόσχημα ότι θα καταστρέψουν μαχητές της Χαμάς», αναφέρει ο Καντίροφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Στηρίζουμε την Παλαιστίνη. Και είμαστε ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, ο οποίος σε αντίθεση με άλλες συγκρούσεις μπορεί να κλιμακωθεί σε κάτι μεγαλύτερο», συνέχισε στην ίδια ανάρτηση, προσθέτοντας ότι «Εάν χρειαστεί, οι μονάδες μας είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ως ειρηνευτική δύναμη για την αποκατάσταση της τάξης και την αντιμετώπιση τυχόν ταραχοποιών».
 

Πηγή: skai.gr