Κλείσιμο

Μέσα στη διαβόητη φυλακή Φούλτον που μπήκε (για λίγο) ο Τραμπ

«Ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 έμεινε λίγα λεπτά ενώ άλλοι πεθαίνουν εκεί»

Μετά την πολύκροτη σύλληψη του, ο Ντόναλντ Τραμπ παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά, όπου  υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για την απελευθέρωσή του υπό όρους. 

Για όσο βρισκόταν στην φυλακή, ήταν ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809. 

Δείτε: Η ιστορική φωτογραφία της σύλληψης του Τραμπ

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έμεινε για λίγα λεπτά στην φυλακή του Φούλτον ενώ άλλοι πεθαίνουν περιμένοντας να βγουν» σχολιάζει το BBC

«Ο Τραμπ είχε μια πολύ διαφορετική εμπειρία από εκείνους που μαραζώνουν στη διαβόητη επικίνδυνη φυλακή της κομητείας για εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια εν αναμονή της δίκης» σημειώνει το άρθρο. 

Οι τρόφιμοι πεθαίνουν από την βρωμιά και την πείνα

Χτισμένη το 1985 για να φιλοξενήσει περίπου 1.300 κρατούμενους, η φυλακή της κομητείας Fulton έχει δεχθεί περισσότερα από 3.000 άτομα τα τελευταία χρόνια.

Στη φυλακή επικρατούν «ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης» που οδήγησαν σε κρούσματα Covid-19, ψείρες και ψώρα, σύμφωνα με έκθεση του Southern Center for Human Rights. 

Όπως διαπιστώθηκε, οι τρόφιμοι ήταν «σημαντικά υποσιτισμένοι» και αντιμετώπιζαν μια πάθηση που ονομάζεται καχεξία.

Η παραμονή σε αυτές τις συνθήκες έχει αποδειχθεί θανατηφόρα για τους κρατούμενους.

Αυτόν τον μήνα, ένας 34χρονος άνδρας βρέθηκε αναίσθητος σε ένα κελί ιατρικής μονάδας στη φυλακή, όπου κρατούνταν από το 2019. Έγινε ανάνηψη, αλλά στη συνέχεια πέθανε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Fulton.

Αυτός ο τρόφιμος ήταν το έκτο άτομο που πέθανε στο σύστημα φυλακών της κομητείας το 2023.
 

Πηγή: skai.gr