Κλείσιμο

Τουλάχιστον 9 τραυματίες στην επίθεση σε οπαδούς του Ιμάμογλου - Τουρκικά ΜΜΕ: «Προβοκάτσια»

Τουλάχιστον εννέα τραυματίες από την επίθεση - Στελέχη του Ιμάμογλου: «Μάς επιτέθηκαν οι γκρίζοι λύκοι και ακραίοι ισλαμιστές της HUDA PAR»    

Δυναμιτίζει περαιτέρω το προεκλογικό κλίμα στην Τουρκία η επίθεση με πέτρες σε οπαδούς του Εκρέμ Ιμάμογλου και η κατά τα φαινόμενα απάθεια της τουρκικής αστυνομίας. Πέραν του ίδιου του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης για προβοκάτσια κάνουν λόγο και τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι που τον άκουγαν στο Ερζερούμ τραυματίστηκαν καθώς τους πέταξαν πέτρες, τόνισε στο Twitter.

«Αυτή τη στιγμή στην Ερζερούμ υπάρχει ένταση που δεν θα θέλαμε να δούμε. Δείτε, πετούν πέτρες... Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναγκάσθηκε να απομακρυνθεί άμεσα από την περιοχή. Ο Ιμάμογλου φεύγει από την περιοχή για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί. Ο Ιμάμογλου αντιμετωπίζει μια μεγάλη προβοκάτσια» σχολίασε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δίκτυο HALK TV όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης.

Καθώς τα επεισόδια δεν σταματούσαν, ο ίδιος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της ασφάλειάς του και απομακρύνθηκε από το σημείο της συγκέντρωσης.

«Ο δήμαρχός μας είναι στο πίσω μέρος του λεωφορείου και φεύγουμε για το αεροδρόμιο. Έσπασαν όλα τα τζάμια του λεωφορείου. Εκεί υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι και η αστυνομία απλά παρακολουθούσε να μας πετούν πέτρες από το πεζοδρόμια, Στη συγκέντρωση υπάρχουν δεκάδες τραυματίες. H αστυνομία δεν χρησιμοποίησε δακρυγόνα, γκλόπ έστω μια απλή επέμβαση» κατήγγειλε το μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Οζγκιούν Ναμά. 

«Ορίστε δείτε τι μάς πετούσαν…  O οδηγός μας το έδωσε. Μάρμαρο πλάτους 5 πόντων. Το βλέπετε;» έδειξε το μάρμαρο στους δημοσιογράφους. 

«Μάς επιτέθηκαν οι γκρίζοι λύκοι και ακραίοι ισλαμιστές της HUDA PAR» εκτιμούν τα στελέχη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης. 

Για τα επεισόδια, ο Ιμάμογλου επιτέθηκε στην αστυνομία, τον αστυνομικό διευθυντή και το νομάρχη της πόλης, τονίζοντας πως δεν έκαναν τίποτα για να τα εμποδίσουν. 

«Ξέρω, οι σημερινές προκλήσεις αναστάτωσαν τα αδέρφια μου από το Ερζερούμ. Μια χούφτα άνθρωποι το έκαναν. Ξέρουμε ποιος το έκανε, γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έριξε πάντως λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που αποκαλεί τον κόσμο στην Έρζουρουμ προβοκάτορες, είναι ο ίδιος προβοκάτορας», ανέφερε.

Πηγή: skai.gr