Τηλεφωνική επικοινωνία Πασινιάν με τον Πούτιν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ - Η αντιπολίτευση ζητά την καθαίρεση του Πασινιάν

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν μπροστά από την έδρα της αρμενικής κυβέρνησης στο Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση του Πασινιάν

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν συζήτησε την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες σήμερα, λίγες ώρες αφότου κηρύχθηκε εκεχειρία στον θύλακα αυτόν.

Η εκπρόσωπος του Πασινιάν, Ναζέλι Μπαγντασαριάν, ανέφερε μέσω του Facebook ότι «συζητήθηκε η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Το ρωσικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι Πούτιν και Πασινιάν συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν μπροστά από την έδρα της αρμενικής κυβέρνησης στο Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση του Πασινιάν. «Χάνουμε την πατρίδα μας, τον λαό μας», είπε ένας από τους διαδηλωτές, ο 20χρονος μουσικός Σαργκίς Χαγιάτς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν το κοινοβούλιο να ξεκινήσει μια «διαδικασία καθαίρεσης» του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε στο πλήθος ο Ισκάν Σαγκατελιάν, του κόμματος Dachnaktsoutyoun. Τα κόμματα αυτά θέλουν επίσης να συγκροτηθεί μια «εθνική επιτροπή» που θα κατευθύνει το λαϊκό κίνημα και «θα μας απελευθερώσει από αυτές τις αρχές», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ