Τι συμβαίνει με την βασίλισσα Ελισάβετ;-Ακύρωσε πάλι δημόσια εμφάνισή της

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δε θα μπορέσει τελικά να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες πολέμου στο Κενοτάφιο του Λονδίνου, λόγω προβλήματος στην πλάτη.

Η ετήσια «Κυριακής Μνήμης» είχε ανακοινωθεί προ ημερών ότι θα ήταν η πρώτη δημόσια εκδήλωση στην οποία θα παρίστατο η 95χρονη μονάρχης, σχεδόν ένα μήνα μετά από τη σύσταση των γιατρών της για ανάπαυση.

Πιστεύεται ότι το πρόβλημα στην πλάτη δε συνδέεται με το αδιευκρίνιστο θέμα υγείας που είχε οδηγήσει στη σύσταση περί ανάπαυσης, στην ακύρωση υποχρεώσεων της βασίλισσας και στη μία διανυκτέρευση σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου τον περασμένο μήνα.

Η ανακοίνωση του Παλατιού αναφέρει: «Η βασίλισσα, έχοντας ένα τράβηγμα στην πλάτη, αποφάσισε το πρωί με μεγάλη λύπη ότι δε θα μπορέσει να παραστεί στη σημερινή Τελετή της Κυριακής Μνήμης στο Κενοτάφιο. Η Αυτής Μεγαλειότης είναι απογοητευμένη που θα χάσει την τελετή».

Στεφάνι εκ μέρους της βασίλισσας θα καταθέσει στο Κενοτάφιο ο διάδοχος Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος. Θα τον συνοδεύουν η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον.

Η βασίλισσα ελπίζει να φέρει εις πέρας τα προγραμματισμένα ελαφριά καθήκοντά της αυτή την εβδομάδα.
 

Πηγή: skai.gr