Κλείσιμο

Τι γράφει ο βουλγαρικός τύπος για την καταγγελία βιασμού της 16χρονης στην Εύβοια

Ο βουλγάρικος τύπος ενημερώνει με κάθε λεπτομέρεια, για την καταγγελία του βιασμού 16χρονης Βουλγάρας μαθήτριας σε σχολείο, στην Αμάρυνθο της Εύβοιας. «Υπόθεση, η οποία συντάραξε την Ελλάδα», σχολιάζει στον τίτλο της η εφημερίδα «Τρουντ».
Τα βουλγάρικα ΜΜΕ στηρίζουν την αρθρογραφία τους κυρίως σε δηλώσεις Ελλήνων επισήμων και σε αναδημοσιεύσεις από τον ελληνικό τύπο, δίχως να σχολιάζουν την ουσία της υπόθεσης.
Σε κεντρικό της δημοσίευμα, η εφημερίδα «24 Ώρες» δίνει πλατειά δημοσιότητα στις δηλώσεις του Έλληνα προέδρου Κάρολου Παπούλια,ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας να μην επιτρέψει οι μετανάστες στη χώρα να πέφτουν θύματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αποτρόπαια φαινόμενα,τα οποία έχουν ζήσει και οι ίδιοι οι Έλληνες στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι «24 Ώρες» αναδημοσιεύουν απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Παπούλια και ενημερώνουν, όπως και οι άλλες εφημερίδες, για τις αντιδράσεις της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου όπως και για το ενδιαφέρον που έδειξε για την υπόθεση ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.
Σε δηλώσεις της, η γιαγιά του 16χρονου κοριτσιού απέρριψε κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που κάνουν λόγο για κάποιες «ευθύνες» του ίδιου του θύματος για το βιασμό του.
"Είναι πολύ έξυπνο το παιδί. Ηταν αριστούχα στο σχολείο. Την έκαναν και σημαιοφόρο στις παρελάσεις. Στις διακοπές της δούλευε σε ταβέρνα για να βγάζει χαρτζιλίκι ώστε να βοηθάει τη μάνα της», δήλωσε η γιαγιά του κοριτσιού, η οποία έζησε μαζί με την κόρη και την εγγονή της στην Αμάρυνθο επί έξι χρόνια, πριν αρρωστήσει και επιστρέψει στη Βουλγαρία.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr