Συνελήφθη στέλεχος της ΕΤΑ στη Γαλλία

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένα μέλος της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, που πριν από ένα χρόνο είχε δραπετεύσει από γαλλικό κρατητήριο.
Ο Ιμπόν Φερνάντες Ιράντι συνελήφθη χθες το απόγευμα στην κωμόπολη Μοντ-ντε-Μαρσάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μαζί με άλλα δύο άτομα που είναι ύποπτα για συμμετοχή στην ΕΤΑ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.
Η αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει ακόμη τις ταυτότητες των δύο ατόμων - ενός άνδρα και μίας γυναίκας - που συνελήφθησαν μαζί με τον Ιμπόν Φερνάντες Ιράντι. Την ικανοποίηση του για τις συλλήψεις εξέφρασε ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Ανχελ Αθέμπες, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην ΕΤΑ.
Ο Φερνάντες Ιράντι είχε δραπετεύσει τον Δεκέμβριο του 2002 από τα κρατητήρια της αστυνομίας στην πόλη Μπαγιόν, στα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας, λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του. Τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης είχαν μεταδώσει τότε ότι ο Ιράντι είχε δραπετεύσει από αγωγό εξαερισμού στο κελί του και η απουσία του είχε διαπιστωθεί ύστερα από έξι ώρες.
Πηγή: skai.gr