Συνάντηση Κάστρο - Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έφθασε στην Αβάνα σε μια ξαφνική επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε η κουβανική τηλεόραση.

Ζήτω η Κούβα, ζήτω ο Φιντέλ, δήλωσε ο βενεζουελάνος πρόεδρος κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο όπου έγινε δεκτός από τον αντιπρόεδρο Κάρλος Λάγκε και τον αρχηγό της κουβανικής διπλωματίας Πέρες Ρόκε, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

Ο Ούγκο Τσάβες, του οποίου είναι η πρώτη επίσκεψη στην Κούβα μετά από εκείνη που έκανε στις 29 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο και τον αδελφό του Ραούλ, ο οποίος ασκεί προσωρινά την εξουσία λόγω της ασθένειας του αδελφού του, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Στενός σύμμαχος και μαθητής του Φιντέλ Κάστρο ο Τσάβες έχει ήδη μεταβεί πέντε φορές στο προσκέφαλο του κουβανού προέδρου αφότου αυτός υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 27 Ιουλίου μετά από σοβαρή εντερική αιμορραγία.

Η άφιξη του Τσάβες στην Αβάνα γίνεται ενώ, σύμφωνα με νικαραγουανές διπλωματικές πηγές στη Ρώμη, ο πρόεδρος της Νικαράγουα Ντάνιελ Ορτέγκα κατευθύνεται προς την Κούβα.
Πηγή: skai.gr