Συλλήψεις στο Ιράκ

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν οκτώ φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα και συνέλαβαν άλλα 22, σε σειρά επιδρομών που πραγματοποίησαν σήμερα στο κεντρικό Ιράκ, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Η επιχείρηση είχε στόχο \"έναν ξένο τρομοκράτη που χρησίμευε ως σύνδεσμος και διοικητής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ\" στην πόλη Γιουσουφίγια, νοτίως της Βαγδάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι ζήτησαν ενίσχυση από αεροπορική δύναμη. Κατά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς πέντε φερόμενοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν και επτά άλλοι συνελήφθησαν.

Σε μια άλλη επιχείρηση βορείως της Βαγδάτης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αμερικανικού αεροσκάφους που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή.

Το αεροσκάφος απάντησε στα πυρά προκαλώντας το θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό ενός. Ο άνδρας αυτός συνελήφθη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στρατιώτες κατόπιν έκαναν άλλες τρεις συλλήψεις.

Τέλος, 11 ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες επιχειρήσεις νοτίως της Βαγδάτης και στη βόρεια επαρχία Σαλαχεντίν όπου η δράση των σουνιτών ανταρτών είναι έντονη.
Πηγή: skai.gr