Σχεδίαζαν απαγωγή του Χέλμουτ Σμιτ

Η Φράξια του Κόκκινου Στρατού (RAF) είχε σχεδιάσει να απαγάγει το 1977 τον τότε Καγκελάριο Χέλμουτ Σμίτ (19741982), δηλώνει ένας πρώην τρομοκράτης του κινήματος αυτού της άκρας αριστεράς σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την Κυριακή και την Δευτέρα στην Γερμανία.

Οι ηγέτες \Αντρέας Μπάαντερ και Γκουντρούν Ενσλιν ήθελαν να συλλάβουμε ως όμηρο τον Χέλμουτ Σμίτ\, δηλώνει ο Πέτερ Γιούργκεν Μπόοκ στην τηλεοπτική αυτή εκπομπή του κρατικού καναλιού ARD.

\Παρακολουθούσαμε στενά την κατοικία του Σμίτ στο Αμβούργο από μια πολυκατοικία που βρισκόταν εκεί κοντά\, πρόσθεσε. Το σχέδιο που προβλεπόταν για το φθινόπωρο του 1977, δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι υπεύθυνοι του RAF το θεωρούσαν \πολύ επικίνδυνο\.

Σύμφωνα με τον κ. Μποοκ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χανς Ντιτριχ Γκένσερ ήταν επίσης \ψηλά στον κατάλογο\ του RAF, που ήταν υπεύθυνος για το κύμα τρομοκρατίας στη δυτική Γερμανία τη δεκαετία του 1970.

Οι Αντρέας Μπάαντερ και Γκουντρούν Ενσλιν, που καταδικάστηκαν σε ισόβια μετά από μια ατελείωτη δίκη και κλείστηκαν στη φυλακή Σταμχάιμ της Στουτγάρδης, \επιθυμούσαν να δολοφονηθεί\, διευκρίνισε ο Μποοκ, όμως λόγω των μέτρων ασφαλείας πού είχαν τότε ληφθεί για τα μέλη της κυβέρνησης, το σχέδιο αυτό είχε εγκαταλειφθεί.
Πηγή: skai.gr