Απειλεί ο Σεργκέι Σοϊγκού: «Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή όπλων υψηλής ακρίβειας»

"Όλα αυτά καθιστούν δυνατή την εκτέλεση των καθηκόντων που έχει θέσει ο ανώτατος διοκητής (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν)" είπε ο Σεργκέι Σοϊγκού

«Η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά την παραγωγή όπλων υψηλής ακρίβειας» απείλησε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
 

Μιλώντας σε συνάντηση τους αρχηγούς των τριών όπλων στην έδρα της Μικτής Ομάδας Δυνάμεων στη Μόσχα, ο Σοϊγκού είπε ότι επιθεώρησε την εφαρμογή «της κρατικής αμυντικής εντολής» από την αμυντική βιομηχανία.

«Όλα αυτά καθιστούν δυνατή την εκτέλεση των καθηκόντων που έχει θέσει ο ανώτατος διοκητής (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) σύμφωνα με το σχέδιο για τη διεξαγωγή ‘της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’», είπε, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο Σοϊγκού άκουσε επίσης αναφορές για την παροχή πυρομαχικών στον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο του υπουργείου Άμυνας. Οι αρχηγοί των τριών όπλων συζήτησαν επίσης πώς να βελτιώσουν την επιμελητεία για τις προμήθειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι προσπάθειες της Ρωσίας να ενισχύσει τον στρατιωτικό έλεγχο που ασκεί στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας απέτυχαν, ανέφεραν στο μεταξύ Βρετανοί αναλυτές στην άμυνα στην πιο πρόσφατη αξιολόγηση πληροφοριών τους που εκδόθηκε σήμερα.

Ο επικεφαλής του ρωσικού επιτελείου στρατού Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», της χώρας στην Ουκρανία στις 11 Ιανουαρίου, προσπάθησε να «εξαπολύσει γενική χειμερινή επίθεση με σκοπό να επεκτείνει τον ρωσικό έλεγχο σε ολόκληρη την περιοχή Ντονμπάς», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στο Twitter.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 01 April 2023.

Find out more about Defence Intelligence's use of language: https://t.co/un6OZVrOda

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/pFl8kpIqs6

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) April 1, 2023

«Ογδόντα ημέρες μετά, είναι όλο και πιο φανερό πως αυτό το σχέδιο απέτυχε», προστίθεται στο κείμενο.

Σε αρκετά σημεία κατά μήκος του μετώπου, «οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν οριακά μόνο κέρδη, με κόστος δεκάδες χιλιάδες απώλειες», ανέφερε το υπουργείο. Αυτό είχε αποτέλεσμα να «χαθεί σε μεγάλο βαθμό» το πλεονέκτημα στον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού που είχε αποκτηθεί με τη μερική επιστράτευση πέρυσι.

«Υπάρχει η ρεαλιστική πιθανότητα ο Γκεράσιμοφ να σπρώχνει τα όρια τού μέχρι πόσο η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας θα μπορεί να αντέξει την αποτυχία», εκτιμά το υπουργείο.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας παρέχει καθημερινές επικαιροποιήσεις των πληροφοριών των υπηρεσιών του αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για στοχευμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ